Language Contact

charisma
Funniest Moments of Illegal Migrants

This video was compiled from shoots made in Hungary (Last September). Fortunately it includes the full video where a man staying illegaly within Hungary (and NOT any of the policemen being present) pulls his wife(?) and his baby(?) to the train tracks.
Migrants regularly used women and children to force viewers feel sorry for them.


Isten nyomában Morgan Freemannel 3. rész.

@Atiliani: keresztény kötelességünk megítélni a dolgokat, tetteket, szavakat - miképpen a filmeket is. Katolikus médiaportálra anyagot feltölteni elsődlegesen a feltöltő felelőssége. Nem Pflaum személyét érte kritika (ítélet), hanem az általa feltöltött egyes feltöltött anyagokat.
Akinek nincs meg a megkülönböztetés adománya, nemigen tud eligazodni a sok tévtanítás között.

Mr. Tibbs nyomoz

ez egy szokványos amerikai krimi, mindenfajta lelki tanulság nélkül...

Isten nyomában Morgan Freemannel 3. rész.

Kedves Pflaum,
a feltöltő felelőssége, mit tölt fel ide. Nem a hitünket kell átfésülni (hiszen 2000 éve működik változatlanul), hanem saját nézeteinket és hozzáállásunkat a világ dolgaihoz.
Ha te New Age szemléletű magyarázatot tartalmazó filmet raksz fel (köszönet Ilonának, hogy volt ideje végignézni és röviden összefoglalni), akkor azért személyesen felelős vagy - főleg ha sok embert vezetsz félre. A végeredményt illetően sajnos mindegy, hogy hanyagság vagy tudatlanság miatt.
Ha magad nem … [More]

A keritő

ez már a címe alapján is katolikus film lehet...
Miért teszel fel ide ilyen filmeket?

Jézus meg a csúzlim

Azért, mert egy film címében benne van Jézus, még egyáltalán nem biztos, hogy jó film, hogy keresztény film...
Ez egy nagyon bugyuta alkotás.


Milos Forman

Kedves Pflaum,
Milos Foreman alapból keresztényellenes beállítottságú. Egy példa az ő értékelésére... Akkor milyen példát is várhatunk tőle/Tőled?
"1980 táján, amikor Milos Forman Hair című – ma már klassszikusnak számító – filmjét bemutatták Magyarországon, volt mit megbotránkozni rajta, tették is ezt a jó ízlésű polgárok. Elég, ha csak a szakrális utalásokra gondolunk, amikor például a Central Parkban – eltéveszthetetlenül a szentáldozásra utalva – térdepelve veszik magukhoz a fiatalok az … [More]Ani Maďarsko nečeká požehnání, neboť Orbán ctí homosexuály a chrání je

Dear Libor Halik,
I do not understand fully what you write about Orbán and policy in Czech. Please bear in mind that he is still the least worse among present East European politicians - their range of activity is rather limited by existing EU and other legislations ie. gender, abortion etc.
From the other hand please read the following article to have a better view on Trianon and consequnces to the Hungarian nation, territory, people etc.
God bless you.
www.magyarnews.org/news.php

Templomi etikett

Kedves Atticus,
nem a hókuszpókusz sok, hanem az olyan templomjáró, aki fittyet hány akár a liturgiára, akár a legalapvetőbb templomi szabályokra. Minden vallásnak vannak szabályai, melyek érthetetlenek egy másik vallás képviselői számára.
Az általad hozott példa nem szerencsés, mivel a cikkben egyértelműen leírják, hogy a térdhajlás a Oltáriszentségnek, nem pedig az oltárnak jár. Ha előbbit nem a főoltárnál őrzik, akkor saját figyelmetlenségünk okozza azt, amit közönséges bálványimádásnak … [More]

Mama

I do wonder anybody could manage this better :-)))


51ST INTERNATIONAL EUCHARISTIC CONGRESS - 2016-01-25

@Abramo,
seemingly local (folk?) artists danced and Western praise music was heard - the event happened in a secular place (congress hall?) , a statue of Mary can be seen next to the stage.
Only the label at the bottom of the video confirmed that this is the IEC congress from the Philippines.
Modern church needs modern solutions...

Rosary For Inner Healing

can you give the transcript (the prayer) for those who cannot follow the speed of your speech, please.
Isten nem halott

"Unbiblical counsel from Christian characters, sprinklings of secular psychology, and a failure to ever acknowledge sin as rebellion against God"
"Failure to acknowledge God’s Word and character as the foundation of the Christian worldview"
További kritikai észrevételek és megjegyzések a filmről itt találhatók.

Fr. Gabriele Amorth on Our Lady of Fatima

I wonder whether Lucia is entitled to decide on this.
The message clearly tells what and how the consecration should be made. And by whom.
Pls give sources regarding Lucia's opinion on the validity of the consecration done. Thanks.


Indonesian Bishops dance

I would tell my opinion if I were aware of the role of (liturgical) dance in this country. One does not know either whether this is a liturgical space or not.

Gregorian the sound of silence

This is a New Age song - at least the lyrics- and in spite of requesting to remove it from gloria.tv it is still here - number of cliks seem to be more important for some reason...

Teamwork

brilliant idea, perfect implementation, thanksA csodatevő

ez a film már megtalálható itt felirattal és szinkronosan is