Language Contact

charisma

10 doktrinális tévedés és kétértelműség - Amoris Letitia

kedves @zhammer,
én eddig Ferenc pápról és az Amoris Laetitia buzdításról beszéltem. Ha valaki bűnben él (ti. fel nem oldott házasság után belépett újabb kapcsolatba), az nem veheti a szentségeket. Nem tudom, hogyan került ide IIJP motupriprioja, ami valóban méltányos kezdeményezés.
Nem tudom, milyen amerikai illetőre hivatkozol (Az általam hivatkozott cikknek angol a szerzője), és ebben a cikkben nincs szó a pápa általad említett minősítéséről.

10 doktrinális tévedés és kétértelműség - Amoris Letitia

@zhammer,
ha valaki bűnben él (pl. kapcsolatban), akkor nem a szabályozást kell enyhíteni, hanem a bűnös kapcsolatot megszüntetni. Ha valaki tudja, hogy házassága nincs érvénytelenítve, és új kapcsolatba lép, akkor bűnt követ el. Szerinted ez nem így van?
Sem MCusker, sem Burke bíboros, sem Schneider püspök nem a pápa személye ellen emelnek szót, hanem pontosan a katolikus hit védelme érdekében. a Pápa bizonyos intézkedései vagy rendelkezései ellen, melyek nem állnak összhangban az egyházi … [More]

Vándorúton

Kár, hogy ennek a filmnek nincs semmi keresztény mondanivalója, csak története. Inkább tűnik a Camino turisztikai reklámjának, mint egy zarándokút lelki tanulságai feltárásának.
Rossz vicc, hogy keressük Istent a hosszú úton és a végén nem találunk semmit. Csak a tengert. És ekkor széttárjuk karunkat. Ennyi?
U2 Guitarist The Edge Performs in the Sistine Chapel

I found another challenging regulation...
The Tetragrammaton rocks the Sistine Chapel
Pope Francis addressed participants of the International Conference on the Progress of Regenerative Medicine and its Cultural Impact in the modern Paul VI audience hall on Friday. U.S. Vice President Joseph Biden also spoke at the conference. The next day, the locale for the entertainment for those in attendance was the Sistine Chapel.
Mister David Evans, known as "The Edge," is the lead guitarist for the … [More]

U2 Guitarist The Edge Performs in the Sistine Chapel

Concerts in Churches
Protocol number 1251/87
November 5, 1987

(The following declaration of the Congregation for Divine Worship and the Discipline of the Sacraments was sent to the presidents of the national conferences of bishops and through them to commissions on Liturgy and sacred art.)
I. MUSIC IN CHURCHES OTHER THAN DURING LITURGICAL CELEBRATIONS 1. The interest shown in music is one of the marks of contemporary culture. The ease with which it is possible to listen at home to classical … [More]
Funniest Moments of Illegal Migrants

This video was compiled from shoots made in Hungary (Last September). Fortunately it includes the full video where a man staying illegaly within Hungary (and NOT any of the policemen being present) pulls his wife(?) and his baby(?) to the train tracks.
Migrants regularly used women and children to force viewers feel sorry for them.


Isten nyomában Morgan Freemannel 3. rész.

@Atiliani: keresztény kötelességünk megítélni a dolgokat, tetteket, szavakat - miképpen a filmeket is. Katolikus médiaportálra anyagot feltölteni elsődlegesen a feltöltő felelőssége. Nem Pflaum személyét érte kritika (ítélet), hanem az általa feltöltött egyes feltöltött anyagokat.
Akinek nincs meg a megkülönböztetés adománya, nemigen tud eligazodni a sok tévtanítás között.

Mr. Tibbs nyomoz

ez egy szokványos amerikai krimi, mindenfajta lelki tanulság nélkül...

Isten nyomában Morgan Freemannel 3. rész.

Kedves Pflaum,
a feltöltő felelőssége, mit tölt fel ide. Nem a hitünket kell átfésülni (hiszen 2000 éve működik változatlanul), hanem saját nézeteinket és hozzáállásunkat a világ dolgaihoz.
Ha te New Age szemléletű magyarázatot tartalmazó filmet raksz fel (köszönet Ilonának, hogy volt ideje végignézni és röviden összefoglalni), akkor azért személyesen felelős vagy - főleg ha sok embert vezetsz félre. A végeredményt illetően sajnos mindegy, hogy hanyagság vagy tudatlanság miatt.
Ha magad nem … [More]

A keritő

ez már a címe alapján is katolikus film lehet...
Miért teszel fel ide ilyen filmeket?

Jézus meg a csúzlim

Azért, mert egy film címében benne van Jézus, még egyáltalán nem biztos, hogy jó film, hogy keresztény film...
Ez egy nagyon bugyuta alkotás.


Milos Forman

Kedves Pflaum,
Milos Foreman alapból keresztényellenes beállítottságú. Egy példa az ő értékelésére... Akkor milyen példát is várhatunk tőle/Tőled?
"1980 táján, amikor Milos Forman Hair című – ma már klassszikusnak számító – filmjét bemutatták Magyarországon, volt mit megbotránkozni rajta, tették is ezt a jó ízlésű polgárok. Elég, ha csak a szakrális utalásokra gondolunk, amikor például a Central Parkban – eltéveszthetetlenül a szentáldozásra utalva – térdepelve veszik magukhoz a fiatalok az … [More]Ani Maďarsko nečeká požehnání, neboť Orbán ctí homosexuály a chrání je

Dear Libor Halik,
I do not understand fully what you write about Orbán and policy in Czech. Please bear in mind that he is still the least worse among present East European politicians - their range of activity is rather limited by existing EU and other legislations ie. gender, abortion etc.
From the other hand please read the following article to have a better view on Trianon and consequnces to the Hungarian nation, territory, people etc.
God bless you.
www.magyarnews.org/news.php

Templomi etikett

Kedves Atticus,
nem a hókuszpókusz sok, hanem az olyan templomjáró, aki fittyet hány akár a liturgiára, akár a legalapvetőbb templomi szabályokra. Minden vallásnak vannak szabályai, melyek érthetetlenek egy másik vallás képviselői számára.
Az általad hozott példa nem szerencsés, mivel a cikkben egyértelműen leírják, hogy a térdhajlás a Oltáriszentségnek, nem pedig az oltárnak jár. Ha előbbit nem a főoltárnál őrzik, akkor saját figyelmetlenségünk okozza azt, amit közönséges bálványimádásnak … [More]

Mama

I do wonder anybody could manage this better :-)))


51ST INTERNATIONAL EUCHARISTIC CONGRESS - 2016-01-25

@Abramo,
seemingly local (folk?) artists danced and Western praise music was heard - the event happened in a secular place (congress hall?) , a statue of Mary can be seen next to the stage.
Only the label at the bottom of the video confirmed that this is the IEC congress from the Philippines.
Modern church needs modern solutions...

Rosary For Inner Healing

can you give the transcript (the prayer) for those who cannot follow the speed of your speech, please.