Mamocs
Mamocs

A Hagia Szophia müezzin hirtelen meghalt, miután mecsetté alakították át az épületet

Bár nem örülök a székesegyház sorsának, de egy ember halálán élcelődni, nevetős meg tetszikelős ikonokat kirakni szerinten nem túl krisztusi reakció.
Mamocs

“Letépjük ezeknek az embereknek álarcát” - Németh Sándor hazudott a lelkésszé avatásáról

Azóta szeretem a Hit Gyülir amióta katolikus barátaink eltűntek a mélyén, és ovis barátnőt szippantott be úgy, hogy faképnél hagyta a férjét a kisfiát magához véve,mert hitetlennel nem lehet egy igában.
Mamocs

Nem szabad sietni a következtetések levonásával

Szeretem ezeket a minennapi esemény és ézés özönben iránytmutató gondolatokat. Köszönöm!
Mamocs

Szalézi Szent Ferenc útmutatója a közösségi média használatához

Megfontolandó perspektíva.
Mamocs

Kardinális probléma

Nekem az a benyomásom, hogy itt Németországban az egyház nagyon megijedt a hívek csökkenő számától. Nálunk is mindennek úgy kell lennie ahogy a nép kitalálja. A papoknak az a dolga, hogy miszolgálják a népfölséget. Ez pedig odavezetett, hogy bohóc műsorral tarkított miséket tartanak, ha nincs idő az egyéni fellépőknek akkor egyszerűen elhagyjuk az olvasmányokat. Egy elkényeztetett gyerekhez …More
Nekem az a benyomásom, hogy itt Németországban az egyház nagyon megijedt a hívek csökkenő számától. Nálunk is mindennek úgy kell lennie ahogy a nép kitalálja. A papoknak az a dolga, hogy miszolgálják a népfölséget. Ez pedig odavezetett, hogy bohóc műsorral tarkított miséket tartanak, ha nincs idő az egyéni fellépőknek akkor egyszerűen elhagyjuk az olvasmányokat. Egy elkényeztetett gyerekhez hasonlítanak a testvérek néha itt, a mise alkalmazkodjon minden elképzelésünkhöz, de most rögtön. A karantén közvetítések alatt pedig csodák csodájára tudtak normálisan is misézni. A legtöbb papnak pedig nincs mersze ellenkezni az ötletelő hívekkel, nehogy elmenjenek vagy "unalmasnak" tartsák a misét. Lehet, hogy nincs igazam, de erősen ez a benyomásom.
Mamocs

Anne Soupa: A tökéletes jelölt a lyoni érsek helyére

Én pedig baletttáncos akarok lenni. Csak nincs ritmusérzékem, meg már nem vagyok olyan fiatal se. A többi stimmel.. 😉
Mamocs

Itt van az "szentostya bár"

Nálunk is (Berlin) elkezdődtek a misék. Előtte regisztrálni kell a plébánia oldalán. Mivel összesen , templom méretektől függően 20 -30 embert fogadhatnak. Azután ellenőrzik a jelentkezőket, 65 év alatt kell lenni. Ha megvolt az átvilágítás, akkor jön a csúcs, a mise lottó. Random kihúznak 20 nevet. Azok nyertek, a többiek mehetnek a tévés misére. Az áldozást nem tudom hogy oldották meg.
Mamocs

A rendőrség egy lengyel misére csapott le Németországban

Kedves Miserere nobis ! Itt élek Berlinben . Bár azt mondhatnám, hogy kamu. De sajnos a saját bőrünkön tapasztaljuk, hogy nem az. A betegeket pedig azért fogadta többek között Belin is, hogy az orvosok tapasztalatot gyüjthessenek, valamint hogy az olasz, spanyol helyzeten is enyhíthessenek valamennyit. Az igaz, hogy nem tartunk ott mint az olaszok, de nem is szeretnénk. Nagyon komoly szabályok …More
Kedves Miserere nobis ! Itt élek Berlinben . Bár azt mondhatnám, hogy kamu. De sajnos a saját bőrünkön tapasztaljuk, hogy nem az. A betegeket pedig azért fogadta többek között Belin is, hogy az orvosok tapasztalatot gyüjthessenek, valamint hogy az olasz, spanyol helyzeten is enyhíthessenek valamennyit. Az igaz, hogy nem tartunk ott mint az olaszok, de nem is szeretnénk. Nagyon komoly szabályok léptek itt is életbe. De hogy kamu lenne, az azért úgy érzem kicsit túlzás.
Mamocs

Nagyon vicces! A plébánia a karnevált ünnepli a böjt közben (videó)

Berlinben hasonló volt a farsangi mise. De legalább nagyböjt előtt . Sajnos az olvasmányokat nem értünk rá felolvasni a bohócműsor miatt. Szólt a sramli, ugráltak a bohócok, a papon pedig csörgött a smukk. Egy kész káosz volt. Mindehez mindezt a templom melletti nagy gyülekezeti házban is megtehették volna, nem a mise alatt. Érthetetlen miért a misét kellett farsangosítani.
Mamocs

A német szinódus "konzervatív ellenfele" kézbe áldozást kap, egy lánytól

Communionveritatis.de Nézd meg ezt az oldalt francesco69 ! Talán van egy kis reményünk, hogy nem az egész német egyház vesztette el az eszét. Remélem, mert nagyon nehéz idők jönnek azokra akik nem hisznek ennek az ámításnak, ha végbe is viszik amit megtanácskoznak itt.
Mamocs

A bíboros megerősíti: A német szinódus vége az anglikánizmus lesz

És mi lesz vajon azokkal a katolikusokkal akik nem akarnak az autonóm német egyház tagjai lenni ? Itt is élnek azért ilyenek is.Imádkozzatok értünk!
Mamocs

Német szinodalitás: A nők szentáldozásban részesítik a "püspököket"

Ez nem olyan nagy csoda itt sajnos. Minden vasárnap ez történik itt Németországban a szentmisén egy egyszerű templomban régóta. Mindig azok áldoztatnak akik úgy érzik, hogy ma erre ébredtek. Az itteni híveknek ez már fel se tűnik.
Mamocs

Ferenc pápa Pachamama koncertje Soros György aranyifjával együtt történt

Inkluzív oktatatás jelentése , ha erre gondoltak, sérült gyerekek és "átlagos" társaik közös iskolában történő, de személyre szabott tervvel rendelkező oktatása. Ezzel mi a gond? Már azon kívül , hogy sok pénzt, és tanerőt kíván. A OSF ( Nyílt Társadalom Alapítványok) külön programokkal támogatja az inkluzív oktatatást. Hovatovább anyagi segítséggel is.
Mi ez az ízléstelen zsidózás már megint?
Mamocs

653

A könyvet is érdemes elolvasni. Nagyon jó. Köszönöm a filmet!
Mamocs

Marx bíboros: A vallás egy "forradalom"

Én itt élek Németországban. A mi templomunban még a mise szövegét is teljesen átírták. Szinte csak egy szánalmas csontváz maradt belőle. Most próbálom kinyomozni, hogy egyáltalán miről van szó. Az , hogy a miséink inkább egy klubdélutánra hajaznak, a közönség megénekeltetésével, tapssal és mókával, csak hab a tortán sajnos.
Mamocs

1297. Pénteken avatják fel az új Puskás Arénát

Vagy nem nekem kéne az iskolának nyomtatót venni, ha dolgozni szeretnének.
Mamocs

Jason Mill: A fehér faj kiírtása

Kedves Charisma ! A.migrációról beszélni kell és fontos is, de nem így . Egy véres balkáni háború és a faji védelemről szónokló nácizmus után enyhén szólva is ostoba és veszélyes dolog ma európai katolikusként ilyen videókat megosztani. Komolyan, fehér faj? Keresztényként , katolikusként? Kérlek gondold át mégegyszer!
Mamocs

Kiskorúak védelme? Férfi genitáliákat is mutató gorilla szobrot állítottak ki egy templomban

Ízlések és pofonok ugye.. Nem állítanám, hogy egy komoly műértő vagyok. De ez most nem egy kék majom? Akkor monek van ez a majom egy templomban? Ha az atya és a plébánia tagjai értik a kék majom művet, szeretik a kék majmot, el-lmerengenek a kék majmocska mondanivalója felett nekem jó, de miért nem a plébánián teszik ezt? Minek kell majom a templomba? Péniszes vagy pénisztelen majom nekem tök …More
Ízlések és pofonok ugye.. Nem állítanám, hogy egy komoly műértő vagyok. De ez most nem egy kék majom? Akkor monek van ez a majom egy templomban? Ha az atya és a plébánia tagjai értik a kék majom művet, szeretik a kék majmot, el-lmerengenek a kék majmocska mondanivalója felett nekem jó, de miért nem a plébánián teszik ezt? Minek kell majom a templomba? Péniszes vagy pénisztelen majom nekem tök mindegy. Majom-templom...
Mamocs

Az új vallás

Nekem már forog a gyomrom a hu.news híreitől is néha, de ami a rajzait illeti már minősíteni sem akarom. Ráadásul nagyon nem viccesek inkább erőltetett szájbarágás.
Ennek a mostaninak a témájával sem tudok mit kezdeni. A jó katolikus az klíma szkeptikus vagy mi a csuda ennek a mondandója? És miért?? 🤨