Varga Aranka
Varga Aranka shares from Miserere_nobis
440
Ez nagyon jó .

A rend elvetette az 1960-as évekbeli reformokat és visszatért a Szent Hagyományhoz és a „régi“ …

„Úgy érezzük, hogy falainak repedésein keresztül beszivárgott a sátán füstje az Egyházba“, jelentette ki VI. Pál a főapostolok ünnepén, 1972. június 29-én celebrált ünnepi nagymiséje alkalmával …More
„Úgy érezzük, hogy falainak repedésein keresztül beszivárgott a sátán füstje az Egyházba“, jelentette ki VI. Pál a főapostolok ünnepén, 1972. június 29-én celebrált ünnepi nagymiséje alkalmával mondott szentbeszédében. Ez ellen a füst ellen, melyet egykor nagy reményekkel telve lélegeztek be, oxigénsátorra van szükség.
A pennsylvania-i (USA) sarutlan karmelita apácák rendje rátalált erre: a Szent Hagyományban és a “régi” rítusú Szentmisében.
Az apácák 2000-ben az új rítusú miséről (Novus Ordo) áttértek a “régi” rítusú Szentmise ünneplésére - és ez “a kegyelem és boldogság hatalmas kiáradását eredményezte a nővérek számára”- mondta a Jézusról nevezett Stella-Marie anya, a fairfield-i zárda elöljárónője.
Azóta nagy növekedésnek indult a hivatások száma és a közösség lelkületét az öröm és a lelki életben való növekedés hatja át.
A sok hivatás miatt az eredeti kolostor hamarosan túl szűknek bizonyult és az apácák Nebraska államból egy másik zárdába, Elysburg-ba, Pennsylvania államba …More