Clicks30
ro.news

Prelatul-fantomă homosexual a scris documentul Vaticanului împotriva seminaristilor homosexuali

Iezuitul și psihologul francez Tony Anatrella, în vârstă de 77 de ani, a fost suspendat din serviciul Ministerului Public după acuzația de molestare homosexuală, a anunțat în luna iulie arhiepiscopul din Paris, Michel Aupetit pentru AFP.

De ani de zile au existat zvonuri că Anatrella a atins seminariștii și pe alții în mod necorespunzător. În 2006, trei pacienți l-au acuzat de abuz homosexual. Acuzațiile au fost reînnoite în 2016, iar autoritățile bisericești au început să investigheze.

Șoc: Anatrella a fost consilier în departamentele Curiei Romane și este considerat unul dintre puținii autori ai Instrucției italiene privind criteriile de Discernământ Vocațional (2005) al Vaticanului. Instrucțiunea semnată de cardinalul Zenon Grocholewski din Congregația pentru Educația Catolică a fost publicată în Osservatore Romano alături de comentariul însoțitor scris de Anatrella.

Ca notă marginală, Anatrella a fost numit în 2010 membru al comisiei de anchetă care examinează presupusele apariții din Medjugorje.

Imagine: Tony Anatrella, © Peter Potrowl , CC BY-SA, #newsBvkimjidkc