Clicks345
hu.news
11

Munkahelyi terápia: A Vatikán (gúny?) támadást indít a német szinódus ellen

A leendő szinódus, amit a német püspökök szerveznek és szerintük fontos, nem rendelkezik egyházi érvényességgel - mondta Marc Oullet bíboros, a Püspöki Kongregáció prefektusa egy szeptember 4-ei levélben, melyet a müncheni Reinhard Marx bíborosnak írt.

Oullet kiemeli, hogy az ilyen szinódus nem változtathatja meg az egyház tanait és fegyelmét - írja a CatholicNewsAgency.com szeptember 12-én.

A Vatikán hozzáadott egy kánoni vizsgálatot is, amit aláírt Filippo Iannone érsek, a vatikáni Jogi Szövegek Pápai Tanácsának elnöke.

Iannone azt mondja, hogy a szinódus kánoni normákat sért, mivel olyan témákat tartalmaz, mint pl. "szexuális erkölcs, papi élet, nők az egyházi lelkészségekben" - ezek pedig hatással vannak az egész egyházra.

Szerinte ez nem a regionális, pásztori témákról szól, ahogy azt a németek állítják, hanem egyfajta tanácsról, ami nem legitim a Vatikán jóváhagyása nélkül.

Azonban a tapasztalat azt mutatja, hogy a gazdag német püspököknek nincs oka komolyan venni ezeket az állításokat, mivel a vatikáni bürokraták arról ismertek, hogy olyan gyakran változtatják véleményüket, mint más az alsógatyáját.

Kép: Marc Ouellet, #newsAsccqmtouj
charisma
Na ezért készülnek az ilyen karikatúrák (amik ugyan bántónak tűnnek, de sajnos valós alapjuk van).
Ferenc pápa: Inkább egy ateista, mint egy álszent katolikus
charisma likes this.