Clicks268
jamacor
21

La professora Teresa Cardona mor en accident a Costa d'Ivori

La professora Teresa Cardona mor en accident a Costa d'Ivori

Avui s'ha conegut la notícia de la sobtada mort per accident de la Teresa Cardona quan estava a Costa d'Ivori junt amb un grup de joves universitàries i preuniversitàries per dur a terme un projecte solidari. Altres deu noies han resultat ferides. S'està fent tot el possible per ajudar les famílies i les voluntàries que segueixen al país africà.

COMUNICATS

23/06/2019


Avui ens hem despertat amb la trista notícia de l'accident que ha sofert un grup de voluntàries del camp de treball organitzat per C.M. Bonaigua i el Col·legi Canigó a Costa d'Ivori. En l'accident ha perdut la vida Teresa Cardona, coordinadora de voluntàries.

El prelat de l'Opus Dei, Mons. Fernando Ocáriz, assabentat de la notícia, ha enviat al matí un missatge a la família de la Teresa, fidel de l'Opus Dei, per transmetre el condol i dir-los que "els acompanyava en la pregària".

Teresa Cardona, compromesa amb l'acció social i l'educació

Teresa va néixer el 22 de novembre de 1975, a Barcelona, la petita de set germans. Va estudiar Dret a la Universitat de Navarra.

Va dedicar gran part de la seva trajectòria professional a l'ensenyament: els últims 13 anys ha estat sotsdirectora del col·legi de Foment Canigó. Estava vinculada a projectes educatius de gent jove en entitats sense ànim de lucre. Actualment estava implicada en el desenvolupament professional i personal de les universitàries del Col·legi Major Bonaigua.

Era molt esportista; jugava habitualment a tenis. L'apassionava la música: tocava la guitarra i l'acordió (que portava amb ella a tot arreu). Destacava la seva vitalitat i l'alegria amb què assumia qualsevol repte o tasca, fent-ho fàcil. Els últims anys, juntament amb els seus germans, tenia cura amb gran tendresa dels seus pares, tots dos amb Alzheimer.

L'any passat va impulsar aquest projecte a Costa d'Ivori,@AnitieKossob, per fomentar la preocupació social entre estudiants. Fruit de l'experiència, enguany tornava a organitzar-lo i cridava l'atenció la il·lusió amb la qual va emprendre el viatge.

Des del col·legi Major han donat un comunicat, que compartim, en el qual es demanen oracions per les joves ferides, la Teresa i les famílies.

Comunicat oficial C.M. Bonaigua publicat a Instagram (@bonaigua_cm)

Sentim comunicar-vos que ahir, el grup de voluntàries del camp de treball del projecte @AnitieKossobe, a Costa d'Ivori, va patir un accident quan un dels minibusos en què viatjaven d'Abidjan a Yamoussoukro va bolcar.

Com a resultat de l'accident, la Teresa Cardona, una de les coordinadores, va morir. Deu voluntàries més van resultar ferides i van ser ateses a un hospital de la zona.

En aquests moments estem posant tots els esforços en atendre les voluntàries i les seves famílies, amb l'ajuda de l'ambaixada i el cònsol honorari a la zona i la col·laboració de moltes persones que des d'allà estan ajudant.

Era el segon any del projecte, que consistia a rehabilitar una escola i ajudar els infants. Hi anaven 30 voluntàries: tres coordinadores i 27 estudiants de primers cursos d'universitat i preuniversitàries.

Us demanem especialment oracions per les ferides, la Teresa i les seves famílies. Al Cel sia.


Barcelona

Inici

Inici_ad

Costa d'Ivori

Col·legi Major Bonaigua

Col·legi Canigó

opusdei.org/…/accident-del-gr…
D.E.P.
Marcelino Champagnat likes this.
angie62
RIP