Clicks757
hr.news

Njihova sinoda: Franjo otkriva rukom odabrane gej aktiviste

Vatikan je 21. rujna objavio popis sudionika Amazonske sinode.

185 glasačkih članova, uglavnom iz amazonskih zemalja, uključuje 13 poglavara vatikanskog dikasterija.

Franjini "posebni gosti" zagovornici su pobačaja i kontracepcije, poput bivšeg tajnika UN-a Ban Ki Moona i Franjinog omiljenog ekonomista Jeffreyja Sachsa, kao i šefova dviju službi za pomoć njemačkim biskupima koji sponzoriraju Sinodu, Michaela Heinza (Adveniat) i Pirmin Spiegel (Misereor).

22 sudionika osobno je odabrao Franjo. Oni su gej aktivisti i/ili bahati ulizice.

Među njima su i članovi Vijeća kardinala, uključujući kardinala Marxa i kardinala vođenog skandalom Rodrígueza Maradiagu. Najzloglasniji ručno izabrani gej aktivisti su:

• bečki kardinal Schönborn koji u svojoj katedrali organizira redovita gej događanja

• nadbiskup kurije Paglia, koji je srušio i Papinsku akademiju za život i Rimski institut Ivana Pavla II.

• biskup iz San Diega McElroy koji predsjeda gej-euharistijima i imenuje čovjeka koji živi u gej pseudo-braku "pastoralnim suradnikom"

• biskup Albane Semeraro koji je "branio" Franju od katoličkih kardinala i kojeg je Franjo posjetio privatno 2017. godine i danas (21. rujna).

• kardinal Bertello koji je blokirao financijsku reformu kardinala Pella potapajući Vatikan u financijsku izvanrednu situaciju.

• argentinski biskup Macín koji je primio nepokorne preljubnike u "punu pričest" [sa sobom], istovremeno isključujući katolike.

• biskup Sánchez Sorondo koji je Franjin pontifikat nazvao "čarobnim trenutkom".

U ovoj amazonskoj pustinji postoji samo jedan katolički glas: kardinal Robert Sarah, prefekt Kongregacije za božansko bogoslužje.

Slika: © Mazur, CC BY-NC-SA, #newsBixpletixv