Clicks687
hr.news

Franjo: "Ne odvajam katolike, pravoslavce i protestante"

Papa Franjo sretan je što je bivša njemačka ministrica rata Ursula von der Leyen, pro-gej ideologinja, nova predsjednica Europske komisije, glavnog izvršnog tijela EU-a.

"Žene ujedinite se", rekao je papa Franjo talijanskom dnevniku La Stampa (9. kolovoza). Za njega je glavni izazov EU-a "dijalog", iako on sam ubija bilo koji oblik dijaloga u vlastitoj Crkvi.

Oni koji su kritični prema masovnoj imigraciji Franju podsjećaju na "Hitlera 1934. godine".

Franjo koristi proživotni izraz "pravo na život" da širi masovnu imigraciju tvrdeći [lažno] da ilegalni masovni useljenici u Europu bježe od "rata" ili "gladi". Dolazi do bizarnog prijedloga za preseljenje "zajednica migranata" u "poluprazna mjesta u Europi", koja bi tada "oživjela ekonomiju tog područja".

Franjo tvrdi da bi se EU trebala ponovo uspostaviti na [nebulozne] "ljudske vrijednosti". Tek tada spominje nejasne "kršćanske vrijednosti", dodavši brzo: "Kad to kažem, ne odvajam katolike, pravoslavce i protestante."

Vjeruje da će Amazonska sinoda biti "vođena Duhom Svetim", kao da se radi o nadnaravnom događaju. Ukidanje celibata "jednostavno je jedna od tema Instrumentaum Laborisa", objašnjava on.

Za ovaj se svijet Franjo najviše boji "nestanka biološke raznolikosti", "novih smrtonosnih bolesti" i "pustošenja prirode".

Veliki dio intervjua odnosi se na Europsku uniju, topljenje glečera, sibirske divljine, požar, Dan ekološkog duga, kisik, biološku raznolikost, gnojivo, otvorene mine, Gretu Thunberg. Ništa od toga nije posao Peterove stolice.

#newsDnjezlqapr