Clicks516
hu.news
22

Schneider: Az eretnek pápa olyan, mint egy bántalmazó apa vagy egy ateista zsarnok

A kazahsztáni Athanasius Schneider püspök Ferenc pápát és eretnekségeit egy bántalmazó apához vagy kommunista zsarnokhoz hasonlította.

Az eretnek pápával kapcsolatban egy 11 oldalas esszét adott ki, amelyben Schneider cáfolja a véleményt, miszerint az ilyen pápa automatikusan elveszti hivatalát.

A Rorate-Caeli.blogspot.com oldalon elmagyarázta, hogy a gyermekek elkerülhetik a bűnöző, gonosz apát, azonban újat nem választhatnak helyette, a püspök szerint ez érvényes az eretnek pápaságra is.

Schneider szerint az eretnek pápa eltűrése nem egyenlő azzal, hogy jóváhagyjuk a bal tetteit.

A püspök ezt egy gonosz vagy ateista rezsimhez hasonlította. Kihangsúlyozta, hogy a katolikusok ilyen rezsim alatt éltek a Szovjetunióban, ezt pedig bűnbánatként élték meg.

Kép: © Joseph Shaw, CC BY-NC-SA, #newsTtvwreamnn
lowoa
“Így például, Paul Kramer atya, a fatimai jelenések szakértője, aki egészen odáig ment, hogy nyilvánosan felszólalt Ferenc pápa lemondásáért – követve Belarmino Szent Róbert, Szent Alfonso María de Liguori, Szent Antal és III. Ince pápa doktrínáját, akik azt tanították, hogy amikor megmutatkozik, hogy egy pápa eretnek, akkor automatikusan elveszíti a pápai címét, mivel többé nem mondható …More
“Így például, Paul Kramer atya, a fatimai jelenések szakértője, aki egészen odáig ment, hogy nyilvánosan felszólalt Ferenc pápa lemondásáért – követve Belarmino Szent Róbert, Szent Alfonso María de Liguori, Szent Antal és III. Ince pápa doktrínáját, akik azt tanították, hogy amikor megmutatkozik, hogy egy pápa eretnek, akkor automatikusan elveszíti a pápai címét, mivel többé nem mondható katolikusnak: „Aki nem tag, az nem lehet vezető.” Assisi Szent Ferenc, akinek Ferenc pápa a nevét viseli, előre megmondta, hogy jön majd egy pápa, akit „nem kanonikus úton választanak meg”, és aki „nem valódi pásztor lesz, hanem az Egyház lerombolója”.” (Alberto Villasana)
Teny, van jokora de ja vu erzesunk nekunk, akik eltunk a letezo szocializmusban. Az elso perctol 2013-ban az elso jel a szovegromlas volt. A fiatalabbak vannak egyebkent is a celkeresztben, nem mi. Mi a multban is reakciosok, klerikalisok voltunk, volt egy kis tavasz, mintha igazunk lett volna, de fordult a kerek es ujra ad acta tett minket egy ujabb forradalmi felszabadito hadsereg, es ez sem a …More
Teny, van jokora de ja vu erzesunk nekunk, akik eltunk a letezo szocializmusban. Az elso perctol 2013-ban az elso jel a szovegromlas volt. A fiatalabbak vannak egyebkent is a celkeresztben, nem mi. Mi a multban is reakciosok, klerikalisok voltunk, volt egy kis tavasz, mintha igazunk lett volna, de fordult a kerek es ujra ad acta tett minket egy ujabb forradalmi felszabadito hadsereg, es ez sem a Betlehemi csillag, meg ha homokbol van is.
charisma likes this.