Clicks105
nl.news
1

Kardinaal Sarah noemt Franciscus impliciet "valse profeet"

Kardinaal Robert Sarah zei op 25 mei in Parijs bij de lancering van zijn nieuwe boek dat de prelaten die "luidkeels verandering en breuk" aankondigen, "valse profeten" zijn.

Sarah blijft benadrukken dat hij geen tegenstander is van Paus Franciscus, maar Franciscus behoort tot degenen die "luidkeels verandering aankondigen".

In oktober 2014 beweerde hij dat "de wereld veranderd is en de Kerk zich niet kan opsluiten in vermeende interpretaties van dogma's" (La Nación).

In oktober 2014 zei hij dat "de Kerk niet bang hoeft te zijn voor verandering" (Vatican Radio).

In oktober 2015 benadrukte Franciscus dat de kerk geen museum kan zijn, maar open moet staan voor "verandering" (Reuters).

In november 2015 vertelde hij een Italiaans kerkgenootschap dat het katholicisme kan en moet "veranderen" (Radio Vatican).

Op 8 juni 2019 zei Franciscus tegen leden van de Charismatische Vernieuwing dat de vrees voor "verandering" een verleiding van de duivel is.

Franciscus heeft de facto de leer van de Kerk over het huwelijk, het ontvangen van de Heilige Communie, de doodstraf, de hel en zelfs de woorden van het Onze Vader veranderd.

Afbeelding: Robert Sarah, © Michael Swan, CC BY-ND, #newsPlthtvknfg
Kardinaal Sarah heeft gelijk, laten we voor hem en onze katholieke normen en waarden bidden. Het fundament van ons geloof is de bijbel, de tien geboden en de zeven sacramenten.