Clicks29
ro.news

Noi detalii expun procesul sordid împotriva cardinalului Pell

Mai multe dovezi care expun procesul simulat din Melbourne împotriva cardinalului George Pell au fost publicate de CatholicNewsAgency.com (17 decembrie).

Pell a fost găsit "vinovat" pe 11 decembrie de faptul că a "abuzat" doi băieți din corul catedralei din Melbourne imediat după o slujba duminicală de la ora 10:30 am în sacristia catedralei care, după Liturghie, este plină de oameni.

Procurorii nu au putut nici măcar să identifice o dată și au vorbit despre "o perioadă între august și decembrie 1996."

Una dintre "victime" i-a spus mamei sale cel puțin de două ori că nu a fost niciodată abuzat sexual înainte de a muri de o supradoză de droguri în 2014. Celălalt care era prezent în instanță, i-a spus mamei doar după ce fiul ei a murit."

Ca arhiepiscop din Melbourne, Pell a sărbătorit, de obicei, slujba de duminică de la ora 10:30, la ora la care corul a cântat în mod normal. Cu toate acestea, între august și decembrie 1996, acest lucru s-a întâmplat doar de două ori din cauza lucrărilor de restaurare.

În ambele ocazii, corul avea practică imediat după Liturghie, astfel încât absența a doi coristi ar fi fost imediat observată.

Într-una din aceste duminici, Pell a fost ocupat cu oaspeții imediat după Liturghie.

Un preot care a fost prezent de fiecare dată când Pell a sărbătorit Liturghia în catedrală, a spus poliției: "În nici un moment înainte, în timpul sau după Liturghie, arhiepiscopul nu a fost în contact direct cu oricine, cu excepția lui care a fost prezent."

Un alt martor a declarat instanței că Pell a cerut ajutor pentru a-și îndepărta veșmintele după Liturghie și, prin urmare, nu ar fi putut fi singur acolo.

Același martor a spus poliției din Victoria că planul general al catedralei nu s-a aliniat cu acuzațiile.

Judecătorul a interzis că apărarea să discute în justiție ceva care ar putea fi afecta credibilitatea acuzatului [mincinos].

Imagine: George Pell, © Mazur/catholicnews.org.uk, CC BY-SA, #newsCwrxirreaw