Clicks494
hu.news
11

Második lövés: Josef Seifert elmondja, milyen szörnyű következményei vannak az abu-dzabi nyilatkozatnak

Ferenc pápa abu-dzabi nyilatkozata a "kereszténység végére és minden eretnekség eretnekségére" utal - mondta Josef Seifert filozófus a Gloria.tv-nek (német videó lent).

A nyilatkozat azt állítja, hogy Isten akarata volt a vallások sokszínűsége.

Március 1-jén azonban Ferenc pápa elmagyarázta Athanasius Schneider püspöknek, hogy ezzel ő csak Isten engedélyező akaratára ("Isten enged") utalt, nem a közvetlen szándékára ("Isten akar").

Seifert szerint ez a magyarázat "nem kielégítő", mert a "teljesen elfogadhatatlan" nyilatkozatot nem lehet helyrehozni egy személyes beszélgetéssel, hanem azt publikusan vissza kell vonni.

Továbbá Ferenc pápa magyarázata hibás, mivel nem kell kiemelni azt, hogy Isten "engedélye" nélkül semmi sem létezhet, ebbe pedig beletartozik Sátán kudarca vagy több milliók auschwitzi kiirtása - mondta Seifert.

"Képzeljük el, hogy a pápa a következőt mondja: A teremtéstől fogva Isten a férfiak és nők sokszínűségét, valamint több milliók lemészárlását akarta Auschwitzban. Ez világbotrány lenne, a pápának pedig bocsánatot kellene kérnie."

Isten engedélye a nagy gonosz tettek iránt teljesen más, mint a létrehozó akarata. "Nem lehet mindkettőt egyszerre említeni".

Kép: Josef Seifert, #newsZagztjysrp

Determinizmus, az akarat szabadsaga illuzio. Sok ut vezet a nihilizmusba is, de egyik sem a Mennyei Jeruzsalembe.
charisma likes this.