Clicks361
hu.news

A lengyel születésű meleg pap randalírozik Buffalo egyházmegyében

A 38 éves Ryszard Biernat atya azt panaszolta a BuffaloNews.com oldalnak szeptember 8-án, hogy a buffalói, 74 éves segédpüspök Edward Grosz "megfenyegette" azzal, hogy felfüggeszti a felszentelését és "deportálja" Lengyelországba, miután Biernat azt panaszolta 2004-ben, hogy "szexuálisan megtámadta" egy pap.

Biernat hozzátette, hogy Grosz "tízszer rosszabbul" kezeli ezt a panaszát, mint a "bántalmazást" (ami azért mond valamit az állítólagos "bántalmazásról"). Biernat 23 volt az esetnél, tehát meg tudta volna védeni magát. Egy éve Biernat arra használt fel egy misét, hogy hirdesse azt, hogy ő a "szexuális bántalmazás áldozata".

Biernat hat évet töltött a buffalói, 73 éves Richard J. Malone püspök titkáraként, akit titokban rögzített zsarolás szándékával.

Vannak jelek, miszerint Biernat homoszexuális, hiszen felfedeztek egy "szerelmi levelet", amit egy szeminaristának küldött.

Biernat elmondta a BuffaloNews.com oldalnak, hogy már nem "fél a deportálástól", mivel júliusban amerikai állampolgárrá vált. Ebből látszik, hogy az amerikai útlevél végett vált buffalói pappá. Augusztusban már ott is hagyta a papságot.

Nem ritka, hogy a problematikus lengyel szeminaristákat külföldön szentelik fel, miután az egyházmegye elutasítja őket.

#newsPoiykcsxzc