Clicks169
nl.news

De schandalige feiten in Medjugorie zijn vergelijkbaar met de misbruiken in Chili

De bekende marioloog vader Manfred Hauke heeft de Heilige Stoel beschuldigd van het op zijn kop zetten van de vermeende Medjugorjeverschijningen.

Hauke, die lesgeeft in Lugano, Zwitserland, wees erop in Die-Tagespost.de (1 augustus) dat het Vaticaan de waarheid van de boodschappen en pastorale maatregelen van elkaar scheidt: "Eerst moet men de vraag stellen over de authenticiteit en pas dan kan men een pastoraal antwoord geven".

Verder lekte een commissie Medjugorie naar de pers uit dat het Vaticaan van plan was de eerste zeven verschijningen te erkennen die in de eerste tien dagen van de gebeurtenissen plaatsvonden. Maar volgens Hauke waren er 17 of 18 verschijningen in de eerste tien dagen.

Hij bekritiseert ook dat het Vaticaan systematisch probeert de morele schandalen rond de vermeende verschijningen te negeren.

"Deze schandalige feiten zijn vergelijkbaar met de [homoseksuele] mishandelingen in Chili: De Heilige Stoel kwam pas tussenbeide (2018) toen de waarheid niet meer verborgen kon worden."

#newsDwmzxjtsgz