Clicks196
hr.news

Franjo i dalje promovira glavni uzrok zlostavljanja - nadbiskup Viganò

Zviždački nadbiskup Carlo Maria Viganò, koji se još uvijek skriva, objavio je članak o klerskim zlostavljanjima na NCRegister.com (16. veljače).

Kao glavni uzrok zlostavljanja on identificira korupciju sjemeništa nakon Drugog vatikanskog sabora, koja su bila "obilježena općim i vrlo ozbiljnim nedostatkom discipline".

No Viganò ne vidi "nikakav znak" da je predstojeći summit o zlostavljanjima u Vatikanu spreman posvetiti se stvarnim uzrocima sadašnje situacije: "Zašto se riječ 'homoseksualnost' nikada ne pojavljuje u nedavnim službenim dokumentima Svete stolice?".

On nadalje postavlja pitanje: "Zašto papa Franjo drži, pa čak i naziva svojim bliskim suradnicima, ljude koji su zloglasni homoseksualci?"

Popis Franjinih prijatelja i imenovanih osoba uključenih u homoseksualnost ili zlostavljanje djece sadrži preko desetak imena.

Oligarhijski mediji koji su prikrivali zlostavljanja 70-ih, 80-ih i 90-ih godina - iako su zlostavljanja bila javno poznata i osuđivali su ih američki katolički mediji kao što je The Wanderer - također zataškavaju tu činjenicu.

#newsCicwkcvjaa