Clicks80
nl.news

Homoprelaat schreef Vaticaans document tegen homoseksuele seminaristen

De Franse jezuïet en psycholoog Tony Anatrella, 77, werd geschorst van het openbaar ministerie na beschuldigingen van homoseksuele mishandeling, zo kondigde de aartsbisschop van Parijs Michel Aupetit in juli aan AFP aan.

Jarenlang deden geruchten de ronde dat Anatrella seminaristen en anderen ongepast aanraakte. In 2006 beschuldigden drie patiënten hem van homoseksueel misbruik. De beschuldigingen werden in 2016 vernieuwd en de kerkelijke autoriteiten begonnen met een onderzoek.

Primeur: Anatrella was adviseur van de departementen van de Romeinse Curie en wordt beschouwd als een van de auteurs van de Vaticaanse Instruction Concerning the Criteria for the Discernment of Vocations 2005). De door kardinaal Zenon Grocholewski van de Congregatie voor Katholiek Onderwijs ondertekende Instructie werd gepubliceerd in de Osservatore Romano naast het begeleidende commentaar geschreven door Anatrella.

Opmerking: Anatrella werd in 2010 benoemd tot lid van de onderzoekscommissie die de vermeende verschijningen van Medjugorje onderzocht.

Afbeelding: Tony Anatrella, © Peter Potrowl , CC BY-SA, #newsBvkimjidkc