Clicks178
hu.news

A Vatikán támogatta Pell rosszakaróit?

Néhány ember szerint George Pell ellenségei alaptalan vádakkal támadják a bíborost - írja Henry Sire A diktátor pápa (2017) című könyvében.

Kiemelte azt a véletlen egybeesést, hogy egyre több szexuális bántlamazásra derül fény, miközben belső harcok folynak Pell ellen, aki a Pápai Gazdasági Titkárság vezetőjeként megpróbált tiszta vizet önteni a pohárba.

2015 februárjára Pell mintegy 1,4 milliárd eurót számolt össze a kongregációk részére, ami eltűnt.

Sire szerint ezzel felébredtek Pell ellenségei, főleg Calcagno, Versaldi, Bertello és Parolin bíboros, akik "főellenségnek" tartják Pellt.

Pell többször megkérte Ferenc pápát, hogy bocsássák el Calcagnót, aki az Apostoli Szentszék Vagyonkezelőség elnöke volt (APSA). Ferenc pápa azt válaszolta, hogy bizonyítékra van szüksége. Ezután bár a bíboros valóban benyújtotta bizonyítékát, Ferenc pápa megvédte Calcagnót, sőt, szinte mindennap vele vacsorázott.

Ausztráliában a rendőrség gőzerővel üldözte Pellt, akit alaptalan dolgokkal vádoltak. Egy különleges egység kérdezte ki 2016-ban Pell bíborost Rómában.

2017 júniusában úgy döntöttek, hogy vádat emelnek Pell ellen. Visszatért Ausztráliába, ahol elítélték olyan szexuális bántalmazásokért, amelyek nem történhettek meg..

Henry Sire szerint Parolin bíboros tudta az ausztrál nunciuson keresztül, hogy 2017. június 19-én Pellnek tárgyalása lesz. Másnap lemondásra kényszerítette Libero Milonet, aki Pell jobb keze volt a vatikáni pénzügyek feltakarításában.

Kép: George Pell, © Mazur/catholicnews.org.uk, CC BY-SA, #newsQsjzqrbggc