Clicks909
hu.news
1

Ferenc pápa elveszett az ellentmondásokban: Figyelmeztet, hogy "örökre elveszünk, pedig senki nem kárhoztatik örökre"

A megtérés fontos, hiszen az erre való lehetőség "nem végtelen" - mondta Ferenc pápa a március 24-ei Úrangyala imájában.

Kiemelte, hogy az embereknek azonnal meg kell térni, különben "örökre elveszhetnek". És "nem élhetünk vissza Isten kegyelmével".

Azonban az Amoris Laetitia buzdításban Ferenc pápa azt írja, hogy a házasságtörőknek nem kell megtérni, főleg nem sürgősen (531. lábjegyzet).

"Senki sem kárhoztatik örökre, mivel ez nem a Szentírás logikája" (297).

Kép: © Mazur/catholicnews.org.uk, CC BY-NC-SA, #newsAfbupizgyj
lowoa
“Így például, Paul Kramer atya, a fatimai jelenések szakértője, aki egészen odáig ment, hogy nyilvánosan felszólalt Ferenc pápa lemondásáért – követve Belarmino Szent Róbert, Szent Alfonso María de Liguori, Szent Antal és III. Ince pápa doktrínáját, akik azt tanították, hogy amikor megmutatkozik, hogy egy pápa eretnek, akkor automatikusan elveszíti a pápai címét, mivel többé nem mondható …More
“Így például, Paul Kramer atya, a fatimai jelenések szakértője, aki egészen odáig ment, hogy nyilvánosan felszólalt Ferenc pápa lemondásáért – követve Belarmino Szent Róbert, Szent Alfonso María de Liguori, Szent Antal és III. Ince pápa doktrínáját, akik azt tanították, hogy amikor megmutatkozik, hogy egy pápa eretnek, akkor automatikusan elveszíti a pápai címét, mivel többé nem mondható katolikusnak: „Aki nem tag, az nem lehet vezető.” Assisi Szent Ferenc, akinek Ferenc pápa a nevét viseli, előre megmondta, hogy jön majd egy pápa, akit „nem kanonikus úton választanak meg”, és aki „nem valódi pásztor lesz, hanem az Egyház lerombolója”.” (Alberto Villasana)