Clicks254
hu.news
1

A modernista bíboros "mérges" - nem tudja elfogadni, hogy a Vatikán (hivatalosan) nem támogatja a protestáns szentáldozást

Walter Kasper modernista bíboros mérges, amiért a vatikáni levelet, ami elutasította Németországban a protestáns szentáldozást, olyan Ferenc pápa ellenes oldalakon publikálták, mint pl. a kath.net.

A katholisch.de oldalon Kasper még egy másik vatikáni információ szivárogtatásról is beszélt.

Azt mondta, hogy a protestáns szentáldozás már így is széles körben "elterjedt", hiszen ezt támogatják a helyi püspökök is (ami azt jelenti, hogy a püspökök olyan dolgot kérnek, amit már bevezettek).

Kasper nem hajlandó elfogadni a Vatikán döntését.

Továbbra is azt reméli, hogy "egyhangú egyetértésre" fognak találni (abban, hogy bevezessék a szentségtörő protestáns szentáldozást), hiába van az, hogy nem lehet szentáldozásban részesülni gyónás nélkül.

Minden protestánsnak, aki szentáldozásban akar részesülni, megadatik a lehetőség, hogy katolikussá váljanak. Hogyan lehet ezt elutasítani, miközben abban akar valaki részesülni, ami maga a katolikus egyház szíve?

Kép: Walter Kasper, © Mazur, catholicchurch.org.uk, CC BY-NC-SA, #newsNhsmrzftjc
Gratia copiosa
A csalad synodus idejen, vagy elejen tudositottak Ferenc papa egy kiszolasat, vagy beszolasat: "Meglatjuk hogyan allunk!" Igaza volt! Az a bizonyos labjegyzet az AL-ban ugrasztotta ki a nyulakat bokorbol. A puspokok nagyresze mint az arianus eretnekseg idejen eretmekek, nemcsal Nemetorszagban." Ha lehet szentalpdazashoz engedni elvalt ujrahzaspdpttakat bizpnyps eytekebn, akkor leher protestansoka…More
A csalad synodus idejen, vagy elejen tudositottak Ferenc papa egy kiszolasat, vagy beszolasat: "Meglatjuk hogyan allunk!" Igaza volt! Az a bizonyos labjegyzet az AL-ban ugrasztotta ki a nyulakat bokorbol. A puspokok nagyresze mint az arianus eretnekseg idejen eretmekek, nemcsal Nemetorszagban." Ha lehet szentalpdazashoz engedni elvalt ujrahzaspdpttakat bizpnyps eytekebn, akkor leher protestansokat is, gyonas es hitvallas nelkul. Marcsak az a kerdes mi a kovetkezo dobasa peldaul a fiatalok synodusanak? Talan az egyutttelesek, promiszkuitas mint szentseg fog megjelrenni az egyhazban?