Clicks57
ms.news

L’Osservatore Romano Membentangkan Paganism Dalam Lieu Sebagai "Doktrin Tegar”

L’Osservatore Romano dari Vatican, telah menjadi ahli anti-Katholik yang rabun, Alfredo Ferro Medina, telah menerbitkan rakaman temu bual-nya dengan Propagandis Amazon-Columbia (yang turut merupakan jesuit) pada 11hb September.

Ferro merupakan koordinator bagi “Pan-amazonian Jesuit Service.” yang enigmatik. Sesi temu-bual tersebut diadakan oleh Marcelo Figueroa, editor Protestan bagi L’Osservatore Romano yang berbangsa Argentina.

Bagi Ferro, salah satu cabaran terpenting bagi Gereja adalah cara implementasi “evangelisme.” Namun, dia faham bahawa “evangelisme” bukan dengan tindakan penyuaraan injil, sebaliknya melalui“dialog antara budaya dan agama” [demi kepentingan“dialog”].

Dia turut menbawa dekri, mengatakan bahawa“masa tersbut telah berakhir” apabila seseorang boleh “menanggung bentuk mental yang terbentuk dari doktrin yang tegar.” Dengan “doktrin tegar”, Ferro menjelas sebagai kepercayaan terhadap agama Katholik. Secara asas, paganisme, socialisme, propaganda gay dan environmentalisme baginya bukan “doktrin tegar."

Ferro kemudiannya mengadu, “kami” telah lamanya berpegang pada "Amalan Keagaman Barat” [walaupun mereka telah musnah berdekad lamanya] dan tidak mengambil kira "symbol dan keraian pribumi.” Ekspresi dalam tanda yang menunjukkan dalam rakaman euphemisme bagi paganisme.

Francis akan mengikut langkah Synod Amazon dengan ketat, ramal Ferro, hal ini kerana dia ingin“,menggalakkan perubahan dan transformasi Gereja Amazon” yang akan “secara perlu” ada impak kesan dalam dunia Gereja.

#newsNksronvphi