Clicks89
nl.news
1

Westers land: Aantal wijdingen met 24% gestegen - en een klein geheimpje

Hoewel op een zeer laag niveau, ervaart Spanje een "boom" in priesterwijdingen, meldt VaticanNews.va (17 maart). Het grootste aantal wijdingen vond plaats in Madrid (3,5 miljoen katholieken) met 14 en in Valencia (2,6 miljoen katholieken) met 10 wijdingen.

Wat VaticanNews.va niet zegt: Het bisdom dat, in vergelijking met zijn omvang (700.000 katholieken), het grootste aantal seminaristen (45) en wijdingen (7) heeft is Alcalá de Henares.

De reden: Alcalá-bisschop Juan Antonio Reig Pla, 71, is de meest katholieke onder de Spaanse bisschoppen en geen vriend van paus Franciscus.

Afbeelding: © Mazur/catholicchurch.org.uk, CC BY-NC-SA, #newsRahbeowepf
Nee, natuurlijk niet, de vrienden van paus Franciscus willen geen celibatair levende priesters, maar vrouwelijk priesters of getrouwde homoseksuele priesters. Maar de traditionele bisschoppen willen geen vriend zijn met paus Franciscus, die willen het zuivere en universele katholieke geloof beleiden en overbrengen aan de gelovigen in hun bisdom. Laten voor deze traditionele bisschoppen bidden …More
Nee, natuurlijk niet, de vrienden van paus Franciscus willen geen celibatair levende priesters, maar vrouwelijk priesters of getrouwde homoseksuele priesters. Maar de traditionele bisschoppen willen geen vriend zijn met paus Franciscus, die willen het zuivere en universele katholieke geloof beleiden en overbrengen aan de gelovigen in hun bisdom. Laten voor deze traditionele bisschoppen bidden dat hun missie mag slagen en dat weer mogen werken in een nieuwe uniforme verzelfstandigde traditionele Katholieke kerk.