Clicks431
hr.news

Snimljeno: Franju prevarili navodni aktivisti protiv "zlostavljanja" [VIDEO]

Nakon opće audijencije 20. veljače papa Franjo susreo se s skupinom poljskih anticrkvenih aktivista koji iskorištavaju "zlostavljanja".

Skupinu su vodili poljska zastupnica Joanna Scheuring-Wielgus i Marek Lisiński, voditelj opskurne zaklade "Ne boj se". Oni su Franji predstavili "izvještaj" o nepotvrđenim crkvenim "zlostavljanjima" u Poljskoj.

Franjo je počeo moliti s njima jer mu naizgled nitko nije rekao da su Scheuring-Wielgus i Lisiński militantni ateisti.

Kad je čuo da je Lisiński pretrpio navodna "zlostavljanja", Franjo ga je poljubio u ruke. Obećao je da će pročitati "izvještaj" na nadolazećoj sinodi.

Scheuring Wielgus je aktivistica za promicanje pobačaja. Rekla je da nikome nije dopušteno nazvati nerođeno dijete "djetetom" ili "ljudskim bićem". Svojim izvještajem nastoji izazvati "ostavku poljskog episkopata".

Lisiński je za poljski državni radio izjavio kako želi novac, navodeći primjere Australije i SAD-a. Kao bivši alkoholičar, tvrdi da ga je "zlostavljao" njegov župnik kada je bio 13-godišnji oltarski dječak, premda nema dokaza da je ikada služio u toj funkciji.

Crkva je među rijetkim organizacijama u Poljskoj koje su kreirale posebne politike protiv seksualnih zlostavljanja maloljetnika. Ipak, "izvještaj" napada isključivo Crkvu. Sadrži vrlo malo dokazanih slučajeva zlostavljanja. Opolska biskupija već je objavila dug popis s detaljima o mnogim lažima koje predstavlja o svećeniku koji je optužen za zlostavljanje u Opolama.

#newsCqaqksefog