Nyelv
Kattintások
498
hu.news 2

Három kazahsztáni püspök szembeszállt Ferenc pápával

Nagy zűrzavart keltett az, hogy Ferenc pápa jóváhagyta a Buenos Aires-i püspökök pásztori normáit - írja három kazahsztáni püspök.

Neveik szerint: Astana érseke, Tomash Peta, Karaganda érseke, Jan Pawel Lenga és Astana segédpüspöke, Athanasius Schneider. A nyilatkozatot 2017. december 31-én adták ki.

Szerintük ezek a pásztori normák nem tesznek mást, mint "terjesztik a válás pestisét", még az egyház életében is. Egy második házasság érvényessé tétele "megváltoztatja a kétezer éves" Szentírást valamint az egyház doktrínáját.

A püspökök az egyházatyákra és az eddigi pápákra hivatkoznak, akik eddig mind egyetértettek abban, hogy a második házasság nem érvényes.

"Nem törvényes legitimálni egy válást vagy egy nem házastársi stabil szexuális kapcsolatot, továbbá szentáldozásban sem részesülhetnek, mivel az ellentmond a katolikus egyház hagyományainak és alappilléreinek." - mondták a püspökök.

Kép: Tomash Peta, Jan Pawel Lenga, Athanasius Schneider, © wikicommons, CC BY-SA, #newsAamidgljnm
hu.news ezt a bejegyzést a A svájci segédpüspök az Amoris Laetitiát szidja: Az ellentmondások nem Istentől vannak-ben megemlítette.