Clicks22
sl.news

Progejevski kardinal začasno odpustil proti homoseksualcem kritičnega duhovnika in tega pregnal v psihiatrično ustanovo

Monsignor Denny Lyle in oče Jeremy Thomas sta 22. septembra obiskala očeta Paula Kalchika, starega 56 let in pastorja Cerkve vstajenja v Chicagu v Združenih državah Amerike, , da b mu je povedala, da jima je progejevski kardinal kardinal Blase Cupich odredil, naj ga pošljejo v bolnišnico Sv. Luka zaradi domnevnih psihičnih težav.

Razlog: Kalchik je zažgal gejevsko zastavo, ki je visela v njegovem cerkvenem svetišču in pokrivala križ cerkve, kjer je prva masa novoustanovljene župnije potekala že v letu 1992 pod prgejevskim kardinalom Josephom Bernardinom .

Cupich je Kalchiku, naj ne izvede zažiganja gejevske zastave in mu pri tem zagrozil z odstranitvijo z duhovnih položajev.
Po tem so verniki župnije vzeli stvari v svoje roke in zažgali "diabolično stvar", med tem pa molili eksorcizem.

V praznični razpravi 16. septembra je Kalchik razložil sežiganje zastave. Izjavil je: "Zdi se, da veliko kardinalov, škofov in celo papež sam živijo dvojno življenje" in poudaril še, da se ti včasih predstavljajo kot možje, ki si prizadevajo za svetost, nato pa zapisi kažejo, da bodisi živijo "zelo grešna življenja" ali pa "ščitijo druge, ki to počnejo".

Kalchik je prejel grožnje s strani homoseksualnih sovražnih skupin, zato je potreboval policijsko spremstvo in zaščito.

Čikaška nadškofija je med tem zatrdila, da odstranitev Kalchika naj "ne bi bila povezana" z zažiganjem zastave.

#newsFovgpkuujd