Clicks1.4K
hu.news
2

Ferenc pápa: Az egyháznak "el kell engednie" hagyományait

Az egyháznak "bátorságra" van szüksége ahhoz, hogy elengedje hagyományait - mondta Ferenc pápa a Caritas Internationalis mise közben.

A kezdőpontja az volt, hogy az apostolok tanácsa (Apostolok 15) döntése volt, hogy a hitet elfogadó pogányoknak nem kell elfogadni előtte a judaizmust.

Ferenc pápa ebből azt vette ki, hogy az első keresztények "elhagyták" a fontos vallásos hagyományokat. Ez viszont nem igaz: nem "elhagyták", hanem megtették, beteljesítették.

Ferenc pápa ezután arról álmodozott, hogy a korai keresztényeknek "nem kellett egy csomó doktrína vagy hagyomány", csak a kijelentés, hogy "Isten a szeretet", ezzel mellőzte azt, hogy a katolikus doktrínát soha sem lehetett és továbbra sem lehet egy szlogenné alakítani.

Ferenc pápa azt spekulálta, hogy Krisztus sok dolgot nem mondott el követőinek, hogy az egyház megtanulja azt, "el kell hagyni a rend és az világosság iránti vágyat".

Ez sem igaz; Krisztus megígérte apostolainak, hogy a Szentlélek megtanítja őket "mindenre", a zűrzavar és a fejetlenség viszont az ördög jelei.

Ettől független Ferenc pápának igaza van: El kell hagynia a szétrágott liberális hagyományait, ami a kárhozat szélére hozta az egyházat.

#newsOkahqdbhby
Csak kibújt az a bizonyos szög a zsákból... elő kell készíteni az őszi szinódust...
PF ist FP. Akinek füle van a hallásra hallja meg.
A problema az, hogy az egyhazban a megdicsoult szentek es a tisztitotuzben levo szentek kozossege a tobbseg, akik ebben soha nem hittek. Sot Barsi Balazs atya oreganyja sem hitte, hogy a tradito-t fel kell adni. A kuzdo egyhaznak nem a traditio-t kell feladni, hanem a szentekhez kell "orientalodni", Ez alol nem kivetel a Vatikan titkarsaga es a Szentszek sem.
lowoa likes this.