Clicks81
ms.news

Bekas Ahli Seminari Membuat Pendedahan Mengenai Pelajar Homoseksual Francis

Bekas Bishop Orán Gustavo Zanchetta pada suatu ketika memberitahu ahli seminari ketika sesi malam pizza dan filem "bahawa dia kata dia tiada ereksi pada hari itu,” seorang bekas ahli seminari tidak ternama Orán memberitahu krew Cruxnow.comInes San Martin pada 12hb Ogos.

Zanchetta merupakan kawan dan pelajar (protégé) yang Pope Francis jadikan bishop pada tahun 2013 dan menyelamatkannya, ketika Zanchetta perlu meninggalkan diocesenya pada 2017 kerana dikenal-pasti melakukan kesalahan homoseksual yang juga merupakan apa yang sedang disoal-siasat sekarang.

Bekas ahli seminari telah menghabiskan masa sebanyak empat tahun di Orán tetapi berjaya menyingkirkan kemaraan Zanchetta.

Dia mengingat kembali bahawa Zanchetta pernah merayau-rayau di seminary pada waktu malam sekali seminggu, menawarkan arak kepada ahlinya, cium leher mereka dan berkongsi cerita lawak lucah dengan mereka.

Kini, kira-kira 20 orang bekas ahli seminari telah membuktikan kebenaran dakwaan terhadap Zanchetta. Mereka berkata tentang hadiah, ketakutan dan [dikenal-pasti] "kegagalan" untuk mempertahankan diri mereka di hadapan Zanchetta.

#newsFkilxnmgnt