Bahasa
Klik
26
ms.news

Diocese Amerika Syarikat-, “Yang Berjaya Melahirkan Yang Mampu Berjaya”

Pada lima tahun yang lalu, 25 orang paderi-paderi telah dilantikkan bagi diocese kecil di Lincoln, Nebraska. Salah satu sebab penggandaan vokasion adalah Bishop Katholik yang teguh dalam perkhidmatan selama 40 tahun.
Berkata kepada catholicworldreport.com (17hb Januari), Bishop Lincoln, James Conley, seorang a konvert, berkata seniornya berkhidmat dan mengalami "tahun-tahun yang bergelora" “tetap jelas" dalam in ajaran mereka dan "sangat setia" kepada ajaran dan liturgi Gereja. Menurut Conley selepas kaunsil "semua (peluang) menanti di depan.”
Lincoln mempunyai jumlah nisbah seminarian yang hampir serata penganut Katholik di Amerika Syarikat - 39 seminarian dengan 96,000 penganut Katholik. Terdapat 146 paderi aktif yang mempunyai purata umur sebanyak 41. Conley berkata bahawa dia telah melahirkan diocese yang cemerlang dan tidak ingin “merosakkan perancangan-Nya” tetapi ingin “teruskan”. Dia bertambah, “Yang berjaya melahirkan yang mampu jaya.”

Gambar: James Conley, #newsRhgpkdyykc
ms.news telah menyebut tentang kiriman ini dalam Bishop Amerika Syarikat Mempengerusi Pro-sesi Eukharistik di Sekitar Klinik.