Clicks411
hr.news

Irish Times poziva da se trojica kardinala uklone sa Svjetskog susreta obitelji

Irish Times ne želi da trojica pro-gej kardinala, Kevin Farrell, Donald Wuerl i Oscar Rodriguez Maradiaga sudjeluju na dublinskom Svjetskom susretu obitelji (22.-26. kolovoza).

Novine se referiraju na skupinu pod nazivom "Sprječavanje zlostavljanja klerika", koja je u priopćenju navela da se ovi kardinali trebaju "istražiti, a ne poštivati" i tvrde da se prikrivaju svećenici koji su počinili homoseksualno zlostavljanje.

Kardinal Farrell duguje svoju klerikalnu karijeru sada osramoćenom kardinalu Theodoreu McCarricku, a prethodno je ostvario karijeru u Kristovoj legiji koju je osnovao homoseksualni zlostavljač Marcial Maciel. U oba slučaja, Farrell je rekao medijima da on "nikad nije ništa znao".

Kardinal Wuerl naslijedio je vašingtonskog kardinala McCarricka u vremenu kada su se biskupije New Jerseyja bavile McCarrickovim žrtvama.

Kardinal Rodriguez godinama je štitio svog pomoćnog biskupa Juana Josea Pinedu koji je bio uključen u homoseksualne skandale.

Tri pro-gej kardinala vjerojatno neće pretrpiti nikakvu štetu jer su liberali i uživaju pod zaštitom pape Franje. Nadalje, Svjetski susret obitelji službeno će promovirati gej ideologiju.

Slika: Kevin Farrell, Donald Wuerl, Oscar Rodriguez Maradiaga © wikipedia, CC BY-SA, #newsMtzgxqusrl