Clicks53
sl.news

Frančišek pridiga mržnjo, opravičuje zločine, vključno s splavom in zlorabo otrok

Papež Frančišek je ponovno zagovarjal nemoralno učenje Amorisa Laetite, ko je 31. maja v Bukarešti v Romuniji na srečanju spregovoril z jezuiti, poročajo pri LaCiviltaCattolica.com (13. junija).

“Ko se je začela Sinoda o družini, so nekateri dejali: "Vidite, papež je organiziral sinodo, da bi tudi prešuštnikom podelil občestvo." "In še danes tako govorijo!" '- se je pritoževal Frančišek [čeprav težava niso “prešuštniki", marveč "razvezanci"].

Frančišek se skriva za surovimi črno-belimi slogani in trdi, da je sinoda prešla iz »kazuistike dekadentnega skolastizma« v »resnično moralo Sv. Tomaža Akvinskega«.

Na koncu priznava, da so imeli prav tisti, ki so dejali, da želi podati - kar sam imenuje - »možnost zakramentov« nespovedanim smrtnim grešnikom, kar je v očitnem nasprotju z evangelijem.

Frančišek celo trdi, da je ta zloraba »razvita v skladu z najbolj klasično moralo Sv. Tomaža, najbolj ortodoksno, ne dekadentno sofizo - "lahko ali ne moreš. "

Če je »nekdo lahko ali ne more« »dekadentna kazuistika«, potem je vsakršen zločin, tudi zloraba otrok ali dejanje splava, lahko upravičeno.

Slika: © Mazur/catholicnews.org.uk, CC BY-NC-SA, #newsBxjppxaaut