Clicks32
sl.news

Na videoposnetku: Frančiška pretentali "aktivisti", ki naj bi jih zlorabili [VIDEO]

Po maši, ki je potekala 20. februarja, se je papež Frančišek srečal s skupino poljskih aktivistov proti Cerkvi, ki izkoriščajo "zlorabe."

Skupino sta vodila poljska poslanka Joanna Scheuring-Wielgus in Marek Lisiński, vodja nepoznane fundacije "Ne bojte se (Don't be afraid)."

Frančišku sta predstavila "poročilo" o nepotrjenih krščanskih "zlorabah" na Poljskem.

Frančišek je z njima začel moliti, saj mu nihče ni povedal, da sta Scheuring-Wielgusova in Lisiński militantna ateista.

Ko je slišal, da je Lisiński utrpel »zlorabe«, mu je Frančišek poljubil roke.
Obljubil je, da bo njegovo "poročilo" prebral prihajajoči sinodi.

Scheuring Wielgusova je aktivistka, ki spodbuja homoseksualnost in splav. V preteklosti je dejala, da nikomur ni dovoljeno, da nerojenega otroka imenuje "otrok" ali "človeško bitje". S svojim poročilom namerava izzvati "odstop poljskega episkopata".

Lisiński je poljskemu državnemu radiju povedal, da želi denar, pri čemer je navedel primere iz Avstralije in ZDA.

Kot nekdanji alkoholik trdi, da ga je »zlorabil« njegov župnik, ko je bil trinajstletni ministrant, čeprav ni dokazov, da je kdaj služil takšno funkcijo.

Cerkev je ena od redkih organizacij na Poljskem, ki je oblikovala posebne politike proti spolnim zlorabam mladoletnikov. Kljub temu pa "poročilo" napada le Cerkev.

Vsebuje zelo malo dokazanih primerov zlorabe. Škofija v Opolah je že objavila dolg seznam podrobnosti o številnih neresnicah, ki jih poročilo predstavlja o opolskem duhovniku, obtoženem zlorab.

#newsCqaqksefog