Clicks450
hr.news

Nova otkrivenja Vigana: Franjo i njegov homoseksualni prijatelj lažu

Čileanski homoseksualac Juan Carlos Cruz rekao je za NyTimes.com (28. kolovoza) da mu je Franjo rekao kako je zviždač nadbiskup Viganò "skoro sabotirao" posjet SAD-u u rujnu 2015. godine. Organizirao je sastanak između Franje i Kim Davis, državne službenice u Kentuckyju koja je odbila izdati licence za homoseksualne pseudo-brakove i stoga je bila zatvorena 2015. godine.

Franjo je rekao Cruzu: "Bio sam užasnut i otpustio sam tog nuncija."

Nakon susreta Franje i Davis, Vatikanski stroj za medije prvo je odbio komentirati, a zatim je umanjio vrijednost i konačno rekao da je "jedina prava audijencija" Franje bila sa gej parom.

Nadbiskup Carlo Maria Viganò odgovorio je Cruzu u pismenoj, detaljnoj izjavi (30. kolovoza), ističući kako je prije toga razgovarao s Franjom i nekoliko vatikanskih diplomata o sastanku s Kim Davis i podnio bilješku o njenom slučaju. Dan poslije Franjo je pristao na sastanak sa Davis.

Tek kad je započela medijska pro-gej propaganda, Viganò je dobio "mahnit" poziv vatikanskog državnog tajnika Pietra Parolina koji mu je poručio: "Moraš odmah doći u Rim jer je Papa bijesan na tebe!"

Viganò je otputovao u Rim, susreo je papu Franju 9. listopada i razgovarao s njim gotovo sat vremena. Na njegovo iznenađenje, Franjo ni jednom nije spomenuo Davis.

Viganò je obavijestio Parolina o sastanku. Parolin je odgovorio: "Ovo je nemoguće, sa mnom je bio bijesan na tebe."

Slika: Carlo Maria Viganò, Rome Life Forum, #newsJkwhcjcgnr