Clicks40
ms.news

Father Nicolini Teruskan Peperangan Manipulasi Terhadap Celibacy

Father Bologna, Giovanni Nicolini dilabel sebagai seorang yang suka berkata mengikut “khabar angin” – tetapi dirinya tidak menafi- yang dia menuntut bahawa deakon Amazon tengah mensimulasikan Mass dan Pope Francis turut menyetujuinya.

Kata-kata Nicolini mengimplikasi bahawa Francis adalah apostat yang tegar. Walau-bagaimanapun, pihak Vatican tidak pernah menafikan mereka.

Pada 17hb September, Nicolini memberitahu LaNuovaBq.it, mengatakan bahawa “Saya tidak merujuk kepada peristiwa yang khusus, tetapi kepada suara-suara.” Ini adalah perkara yang tidak masuk akal seolah-olahnya akaun salinan asal Nicolini mempunyai informasi yang tepat.

Dia turut mengaku yang dia telah letakkan kenyataannya demi merangsang pemansuhan celibacy. Nicolini mengikut hukum bentuk yang popular dalam strategi pengawalan,

•Pertama : Dia membuat tuntutan berniat buruk, termasuk yang Francis yang meluputkan kepercayaan.

• Kedua: Dia melembutkan tuntutannya tanpa menafikan kewujudan mereka.

• Ketiga: Niat tindakan ini adalah untuk membiasakan diri orang ramai dalam kebanyakan penegasan yang tidak masuk akal.

• Keempat: Kini, penyalahgunaan tersebut boleh diperkenalkan, sama ada menerusi kesan nota, dengan taktik siasatan-kes-induk atau hanya semata-mata menyatakan penyalahgunaan.

Ini adalah bagaimana kebanyakan “reformasi” dibuat sejak penubuhan Kaunsil Vatican Kedua (Second Vatican Council), termasuk juga dengan Communion dalam tangan, kontrasepsi, pengguguran, pil-selepas-subuh, penceraian, dan fonikasi homoseksual.

#newsIsmwhapklb