Clicks421
hu.news
5

Első "bennszülött templom": Az ideológiát azonban a fehér ember adja

A Vatikán az első "bennszülött székesegyházat" finanszírozza a brazil Amazonas területén - írja a GazetaDoPovo.com.br.

A yanomami törzs számára épülő székesegyház 2022-re lesz kész. 35.000 yanomami él a 200 faluban, amelyek Venezuela és Brazília határán helyezkednek el.

A "bennszülött" templomot a Creatos Arquitetura tervezi, ami egy brazil curitibai iroda, akik nemzeti szinten felelősek a brazil templomok építéséért.

Az egyik építész, Tobias Bonk Machado, aki semmit sem tud a törzsről, "pár napig elmélyült a kultúrájukban".

Bonk egy "kulturált projektet" akar, ami "összeolvasztja a yanomami kultúrát a kereszténységgel" - mintha a kereszténység "kultúra" lenne. Azt kéri, hogy tiszteljük a "két hitet".

Az új templom a kör alakú yanomami falvakra emlékeztet (shabonos), ahol a középső udvart körülveszi a több összekapcsolt kunyhó. A (katolikus?) yanomami hit szerint a sámáni rituálékor "a szellemek" kommunikálnak velük az udvarban.

A kör alakú templom átmérője 32 méter lesz. Nyitott tetejű lesz, mert "tisztelni kell a spirituális világgal való kapcsolatot".

Azt állítják, hogy a "bennszülött székesegyház" ötlete a törzstől jött. De a törzs csak két dolgot kért: egy templomot és azt, hogy legyen "magas".

Kép: Creatos Arquitetura/Divulgação, #newsDaoecutrfl
charisma
Horror...
charisma
@Bazsó-Dombi Attila , ez egy nem keresztény hozáállású értékelése Makovecznek, lásd kicsit bővebben itt:

www.karizmatikus.hu/…/2697-leleplezem…
A Te indoklásodnak van ugyan létjogosultsága, de mióta bűn a száraz tárgyilagosság?!

Ilyen alapon esetleg Karl Marx keresztényi (értsd Richard Wurmbrand evangélikus hitvalló lelkész)"értékelése" elvetendő volna-e:
moly.hu/konyvek/richard-wurmbra…
charisma
a Makovecz cikk nem nevezhető tárgyilagosnak, még ha sok tény is van benne. A száraz tárgyilagosság sehol sem bűn, legfeljebb a szeretetlenség lengi körül :-)