Clicks373
hu.news

Újabb Viganò tény: Ferenc pápa és a homoszexuális barátai mind hazudnak

A chilei homoszexuális Juan Carlos Cruz azt mondta a NyTimes.com oldalnak, hogy Ferenc pápa azt mondta neki, hogy Viganò érsek "majdnem szabotálta" az egyesült államoki látogatását 2015 szeptemberében, amikor egy találkozót hívott össze Ferenc pápa és Kim Davis között, aki Kentucky egyik jegyzője. A jegyző nem volt hajlandó meleg pszeudoházassági nyilatkozatot kiadni, ezért börtönbüntetésre ítélték 2015-ben.

Ferenc pápa ezt mondta Cruznak: "Nagyon féltem, ezért kirúgtam ezt a nunciust".

Ferenc pápa és Davis találkozása után a vatikáni sajtó nem volt hajlandó megjegyzést fűzni az esethez, majd azt mondták, hogy az "egyetlen igazi találkozó" egy meleg párral történt.

Carlo Maria Viganò érsek azt mondta Cruznak egy írott, részletes nyilatkozatban, hogy Washingtonban beszélt Ferenc pápával és több vatikáni diplomatával a találkozó előtt, bemutatott nekik egy egyoldalas összefoglalót, amit mindenki elfogadott. Ferenc pápa egy nappal később találkozott is Davisszel.

A vatikáni meleg propaganda után Viganò egy "őrjöngő" telefonhívást kapott Pietro Parolin vatikáni államtitkártól, aki így szólt: "Most azonnal jöjjön Rómába, mert a pápa nagyon haragszik magára!"

Viganò elutazott Rómába, és október 9-én találkozott Ferenc pápával, majdnem egy órán keresztül beszéltek. Az érsek meglepetésére a pápa egyszer sem említette Davist.

Viganò ezt követően tájékoztatta Parolint a találkozóról. Parolin ezt válaszolta: "Ez lehetetlen, maga miatt volt velem mérges!"

Kép: Carlo Maria Viganò, Rome Life Forum, #newsJkwhcjcgnr