Clicks311
hu.news

Kamerán: Ferenc pápát átverik az állítólagos "bántalmazási" aktivisták (VIDEO)

A február 20-ai általános audencia után Ferenc pápa egy csoportnyi lengyel egyházellenes aktivistával találkozott, akik kihasználják a "bántalmazásokat".

A csoport vezetője Joanna Scheuring-Wielgus és Marek Lisiński lengyel országgyűlési képviselők voltak, Lisiński pedig a "Ne félj" (Don't be afraid) zavaros alapítvány vezetője.

Ketten egy "jelentést" adtak a pápának a megerősítetlen lengyel papi "bántalmazásokról".

Ferenc pápa imádkozni kezdett velük, mert valószínűleg senki sem mondta el neki, hogy Scheuring-Wielgus és Lisiński kemény ateista.

Amikor Lisiński elmondta, hogy állítólag "bántalmazás" áldozata, Ferenc pápa kézen csókolta. Megígérte, hogy elolvassa a "jelentést" a közelgő szinóduson.

Scheuring Wielgus egy melegpárti és abortuszpárti aktivista. Azt mondta, hogy a még meg nem született gyermeket nem szabad "gyermeknek" vagy "embernek" hívni. A jelentéseivel a "lengyel püspökség lemondását" akarja kiprovokálni.

Lisiński azt mondta a lengyel állami rádióban, hogy pénzt akar, hasonlóan Ausztráliához és az Egyesült Államokhoz.

A volt alkoholista azt állítja, hogy a plébános 13 éves ministránsként "bántalmazta", pedig nincs bizonyíték arra, hogy valaha is ministráns lett volna.

Az egyház egyike azon kevés intézményeknek Lengyelországban, amely szabályokat hozott a kiskorúak szexuális bántalmazása ellen. Ettől független a "jelentés" csak az egyházat támadja.

Kevés bizonyított esetet tartalmaz. Opole egyházmegyéje már publikált egy hosszú listát, ami cáfolja a vádlottak tetteit.

#newsCqaqksefog