Clicks16
ms.news

Kardinal Martyr-Pell: Oligarch Media Pun Tidak Menerima Penipuan Pendakwa Raya

Tidak juga bagi oligarch media – yang berdendaman dengan Kardinal George Pell berdekad lamanya– menerima tuntutan pendakwa raya terhadap Kardinal Martyr.

DailyMail.co.uk (1hb Mac) menunjukkan apa yang Pell pakai selepas Mass, ketika "penyalahgunaan seks" dikata berlaku, “sejumlah empat lapisan pelindung” – termasuk alb, cincture, stole dan chasuble.

Seorang paderi yang tidak ternama memberitahu 2GB.com bahawa Pell tidak boleh pergi tandas pun kerana baju yang dia pakai terlalu banyak - apatah lagi menunjukkan bahagian kemaluannya, "Secara fizikal,mustahil dia dapat melakukan seperti apa yang didakwa dengan.”

Pendakwa menuntut bahawa Pell telah menanggalkan atau meletakkan vest liturginya. Akan tetapi, sesetengah bahagian seperti alb, sehelai jubah yang rekaannya memanjang dan tidak mempunyai butang, zip, diletak di sisi atau ditanggalkan secara berseorangan

Dalam artikel DailyMail.co.uk (26hb Februari) yang menuliskan bahawa penuduh penah ternampak Pell minum wain merah Mass, namun sakristi hanya wain yang berwarna putih.

Verdik yang paling tidak adil adalah selepas Mass Sakristi selepas Mass Tinggi Pontifikal High Mass yang tidak pernah kosong selama beberapa minit tetapi kemudiannya penuh dengan orang – yang datang menyaksi Pell.

Gambar: © dailymail.co.uk, #newsLlbcahbbdl