Clicks263
hu.news

Az ENSZ nunciusát azzal vádolják, hogy viszonya volt a felszentelt szűzzel

A New York-i ENSZ vatikáni küldetés három papja azt mondta a CatholicNewsAgency.com oldalnak, hogy a volt ENSZ nuncius, a 65 éves Francis Chullikatt gyakran küldött "illetlen és romantikus" üzeneteket egy nőnek.

Chullikatt ezeket véletlen elküldte személyzetének is, valószínű akkor, amikor részeg volt.

A nő egy felszentelt szűz, valamint professzor volt, akivel Chullikatt egy bagdadi küldetés során találkozott, a nő mellette a 2012-es közel-keleti püspöki szinódus római könyvvizsgálója is volt. Chullikatt megszerezte a nőnek az amerikai vízumot, a nő pedig rendszeresen látogatta.

Chullikatt szokása volt továbbá az önkényes fizetéscsökkentés, sokak szerint pénzt kellett megtakarítania ahhoz, hogy eltarthassa a nőt. Rosszul bánt a személyzettel, dühkirohanásai voltak és figyelmeztetés nélkül kirúgott embereket.

2012 szeptemberében értek el a panaszok a Vatikánba. Chullikatt lemondását 2014 júniusában fogadták el. Ezelőtt ő mindig kirúgta azokat, akik ellene voltak.

Chullikatot Kazahsztánba, Tádzsikisztánba és Kirgizisztánba küldték majdnem két évnyi tétlenség után. Ezek hatalmas területek, kevés katolikussal.

Kép: Francis Chullikatt, #newsJgsetnnfyk