francesco69
francesco69

A Vatikán az összes püspöknek írt levélben támadja a latin misét

A II. kánon azért ókori hagyományú, de a IV, VI, és a többi az nem kötődik a katolikus hagyományhoz. A liturgiát lehet most is nagyon ünnepélyesen és katolikus módon végezni. Nem egészében rossz, gyakorlati kivitelezésében sajnos nagyon sok visszaélés van. De a zsinat előtt sem volt minden tökéletes, ott is meg voltak a a kor visszaélései. A bizánci liturgia is hordozza a lélektelenséget, ha az …More
A II. kánon azért ókori hagyományú, de a IV, VI, és a többi az nem kötődik a katolikus hagyományhoz. A liturgiát lehet most is nagyon ünnepélyesen és katolikus módon végezni. Nem egészében rossz, gyakorlati kivitelezésében sajnos nagyon sok visszaélés van. De a zsinat előtt sem volt minden tökéletes, ott is meg voltak a a kor visszaélései. A bizánci liturgia is hordozza a lélektelenséget, ha az úgy ünneplik, meg a többi érvényben lévő keleti liturgia is.
francesco69

Az augsburgi püspök a Miatyánk saját változatát hirdeti

Isten Igéje neki annyira fontos, akkor azok szerint kellene élnie!! Nagyon elegem van a német egyházból! Az elvilágiasodás melegágya, protestantizmus, Bismarck katolikus ellenes intézkedései, I. II. Világháború, Hitler, napjaink német politikája, egyházi vezetői. Nyilván nagyon sok értékes ember is egyházi és társadalmi szinten, de a katolicizmus megtépázása régen és ma intenzíven itt születik.
francesco69

Burke hallgatólagosan hazugnak nevezte Ferenc pápát

Úgy gondolom, hogy némi változás,ami a külsőséget jelenti nem ártana. Ez a "magna cappa" nem hiszem, hogy kell. Bizonyos dolgok, ha tetszik, ha nem elavulnak. Sokan visszaélnek a liturgiával, és komédiává teszik ( novus ordo), de az ilyen külsőség is ugyan ezt eredményezheti. Az idő kereke visszafelé nem forog, és senki ne várja azt, hogy ezek a külső dolgok megérintik az embereket. A hagyományos…More
Úgy gondolom, hogy némi változás,ami a külsőséget jelenti nem ártana. Ez a "magna cappa" nem hiszem, hogy kell. Bizonyos dolgok, ha tetszik, ha nem elavulnak. Sokan visszaélnek a liturgiával, és komédiává teszik ( novus ordo), de az ilyen külsőség is ugyan ezt eredményezheti. Az idő kereke visszafelé nem forog, és senki ne várja azt, hogy ezek a külső dolgok megérintik az embereket. A hagyományos római rítust ezek nélkül is gyönyörűen lehet ünnepelni.
francesco69

Ferenc pápa zűrzavara: Isten beszennyezte önmagát

A zsidó hagyományban a tórában, ahol az áldozati állatokról, ajándékokról beszél a kinyilatkoztatás, azok mindig a legtisztábban. Szent Pál nyilván ezt nagyon jól tudta. Jézus mint áldozat, Isten Báránya a legtisztább áldozat, se milyen szenny nincs rajta, csak a bűnnek a terhe, mint tökéletes bűnért való áldozat, aki egyszer és mindenkorra kiengesztelte az Istent. Miről beszél ez a Pápa, össze-…More
A zsidó hagyományban a tórában, ahol az áldozati állatokról, ajándékokról beszél a kinyilatkoztatás, azok mindig a legtisztábban. Szent Pál nyilván ezt nagyon jól tudta. Jézus mint áldozat, Isten Báránya a legtisztább áldozat, se milyen szenny nincs rajta, csak a bűnnek a terhe, mint tökéletes bűnért való áldozat, aki egyszer és mindenkorra kiengesztelte az Istent. Miről beszél ez a Pápa, össze-vissza kuszálja a dolgokat, már maga sem tudja, hogy hol, mikor mit mondott. Isten nem szennyezte be magát semmivel, nem is lehet beszennyeződni, mert ellent mond a lényegének. Krisztus is teljesen tiszta maradt, az adósságunk terhét a saját testében a keresztre szegezte, de úgy hogy Ő egészen tiszta maradt, a szenvedés, a fájdalom, vérrel való verejtékezés, az ostor csapások helye, a szegegek kezén-lábán nem szenny, hanem az üdvösségünk sebei. Ferenc, Ferenc sok mindenre van gondod, de csak egy a szükséges: Térj meg, és tanítsd az igazságot! Nem leszel a trendi világ kedvence az biztos, sem média sztár, de Péter méltó utóda.
francesco69

Ilyen egyszerű

A szem a lélek tükre, tartja a népi bölcsesség, ezek a szemek sokat nem árulnak el a lélekről. Viszont az arc mimikája és ez a furcsa mosoly valami számomra taszító, hamis örömről tanúskodik.
francesco69

Ferenc pápa a BABOK szerénységét dicséri

Ferenc mindenről szeret beszélni, csak Jézus Krisztusról nem. Annyit is ér a beszéde, mint a hüvelyesek szele, csak a Sátán bűze marad utána.
francesco69

Vatikán: Kinek a feladata a függönyök rendezése? (Videó)

Na mondjuk ez a megosztás fölösleges, a szél felhajtotta a drapériát és ennyi. Ilyen dolgokat fölösleges feltenni!
francesco69

A HALÁL pápai akadémiája sokkoló tagokat nevez ki

A halál kultúrájának sajnos több egyházi munkása van, mint világi. Ez is tény!
francesco69

Eltűnt Mózes

Őszintén be kell vallanom Ferenc firkálmányaitól undorom van, és mélyen elszomorít, hogy Róma püspökének a ilyen gondolatai vannak, még akkor is ha ezek irányított gondolatok és kényszer pályára van állítva. Úgy szeretném látni, bar nem sok esélyt látokra, hogy egy pápa Szent Péter sírjánál és katedrájában elimádkozza a Credot kijelenti, hogy mindaz ami kinyilatkoztatva lett és amit az egyház …More
Őszintén be kell vallanom Ferenc firkálmányaitól undorom van, és mélyen elszomorít, hogy Róma püspökének a ilyen gondolatai vannak, még akkor is ha ezek irányított gondolatok és kényszer pályára van állítva. Úgy szeretném látni, bar nem sok esélyt látokra, hogy egy pápa Szent Péter sírjánál és katedrájában elimádkozza a Credot kijelenti, hogy mindaz ami kinyilatkoztatva lett és amit az egyház 2000 éve hisz, hit és erkölcs dolgaiban nem változhat soha és ami ezzel szemben áll az az ördögtől való. Igen az legyen igen a nem pedig nem. A mennyei egyház ujjongana a pokol üvöltve menekülne, és ez hozza el az emberiség új tavaszát. Erre sajnos még várni kell.
francesco69

A szentségek? A mexikói püspökök szerint EZ a "szükséges"

Jó sokan vannak, püspök hiány nincs ( csak jó püspökből van kevés), túl sok püspök van, nincs ennyire szükség, nem a közéletben kell fontoskodni és a pénzt hajszolni kell, hanem az evangéliumot hirdetni. Egy püspök egy egyházmegye ott mint jó pásztor a papjaival minden feladatot el tud látni.
francesco69

Bántalmazási kamu: A püspököket csak az érdekli, hogy jó fényben tűnjenek fel

Sajnos sok püspök csak béres és nem jó pásztor. Vannak kivételek, de azok, csendben krisztusi módon teszik a dolgukat.
francesco69

Cseppek a tengerben

Ezek a kijelentések egyértelmű eretnek tanítások, kár hogy Ferenc nem a XVI. században élt, sem jezsuita, sem pápa nem lett volna belőle.
francesco69

A hit mestere: Az aacheni püspök szerint a pápának "engedélyezni" kellene a homoszexualitást

Isten nem teremtett homoszexuálist!!! Isten férfit és nőt teremtett megáldotta őket, hogy szaporodjanak és sokasodjanak és töltsék be és hajtsák uralmuk alá a teremtett világot. Isten nagyon jónak látta az ember férfi és nő mivoltát. Szóval kedves eretnek püspök úr nem ártana hívő lélekkel olvasni a Szentírást. A bűn következménye minden rossz, ami van a világban, ez is dogma. A halál is a bűn …More
Isten nem teremtett homoszexuálist!!! Isten férfit és nőt teremtett megáldotta őket, hogy szaporodjanak és sokasodjanak és töltsék be és hajtsák uralmuk alá a teremtett világot. Isten nagyon jónak látta az ember férfi és nő mivoltát. Szóval kedves eretnek püspök úr nem ártana hívő lélekkel olvasni a Szentírást. A bűn következménye minden rossz, ami van a világban, ez is dogma. A halál is a bűn következménye. Azzal, hogy letagadjuk a Gonosz és a poklot, kiiktatjuk a katekizmusból, nem szűnik meg létezni, sőt még erősebb lesz, mert ez a célja a Gonosznak elhitetni, hogy Ő és a pokol nem létezik. Újra fel teszem magamnak a kérdést, bár tudom, hogy ilyen emberek hogyan kerülnek püspöki székbe???
francesco69

Kúria bíboros: Néhány gazdag ember próbálja ránk erőltetni az ötleteiket

Nem kellett volna szóba állni az ördöggel!!!! Jézus nem társalgott az ördöggel, sőt megszólalni sem engedte! Mindennek az árát meg kell fizetni, pénzért, hatalomért ( olyan hatalomért ami nem Krisztustól való), társadalmi pozícióért benyújtotta az ördög a számlát. Tessék fizetni!! Vagy tessék végre vállalni Krisztusért a szenvedést és a mártírok sorába lépni. Eddig próbálták elkerülni a …More
Nem kellett volna szóba állni az ördöggel!!!! Jézus nem társalgott az ördöggel, sőt megszólalni sem engedte! Mindennek az árát meg kell fizetni, pénzért, hatalomért ( olyan hatalomért ami nem Krisztustól való), társadalmi pozícióért benyújtotta az ördög a számlát. Tessék fizetni!! Vagy tessék végre vállalni Krisztusért a szenvedést és a mártírok sorába lépni. Eddig próbálták elkerülni a keresztutat, amin ha tetszik, ha nem menni kell. Ha az egyház letér Krisztus és a mártírok útjáról, akkor fizet a gonosznak. Ez a háttere Ferenc össze-vissza való kétes, homályos beszédeinek.
francesco69

A HALÁL pápai akadémiája sokkoló tagokat nevez ki

Egy ilyen szerzetesnő, hogy lehet egyáltalán még egy rend tagja? Rég el kellett volna távolítani a rendből. Ő se nem szerzetes, se nem keresztény, se nem katolikus egy materialista, akinek semmi keresni valója nincs még az egyház közelségében, de még orvosnak sem jó mert az élet védelme helyett az élet pusztításán dolgozik. Nem lehet magzati életek árán szabadságot, nyugalmat, "boldogságot" …More
Egy ilyen szerzetesnő, hogy lehet egyáltalán még egy rend tagja? Rég el kellett volna távolítani a rendből. Ő se nem szerzetes, se nem keresztény, se nem katolikus egy materialista, akinek semmi keresni valója nincs még az egyház közelségében, de még orvosnak sem jó mert az élet védelme helyett az élet pusztításán dolgozik. Nem lehet magzati életek árán szabadságot, nyugalmat, "boldogságot" ígérni.
francesco69

Jó örökség: A nuncius nyakáról lekerült a kötél

Óhatatlan, hogy ne gondoljon az ember arra, hogy püspöki hivatalt nagyon sok érdemtelen szerzi meg, hízelkedés, kapcsolatok esetleg pénz révén. Nuncius ilyen háttérrel és saját vállalkozással. Minek egy püspöknek pl. vagyon? Főleg olyan, ami törvénytelen eszközök használata révén szaporodott meg.
francesco69

Német szinodalitás az őrültek házába

Igazad van tudatosan csinálják ezt, ez a nagyon szomorú. Batzing püspök egyértelműen eretnek és szerintem teljesen hitetlen is.
francesco69

Müller: Szörnyeket fognak létrehozni

Megtérni soha nem késő, csak ebben valóban tartson is ki, én személy szerint örülök, ha egy főpap katolikus módon nyilatkozik. Sajnos ez elég ritka, a magyar püspökök is mélységesen hallgatnak, ne hogy kínos helyzetbe kerüljenek, ha Ferencet kritizálnak. Hallgatnak, lapítanak, sunnyognak:((((
francesco69

Német szinodalitás az őrültek házába

Idiótak!!!