hr.news
hr.news
28

Franjo: član sovjetskog Politbiroa

Nijem i nepomičan, poput člana sovjetskog Politbiroa, Franjo se pojavio ispred lijesa Giorgia Napolitana (98), komunista koji je bio predsjednik Italije od 2006. do 2015. godine. Napolitano, ateist, …More
Nijem i nepomičan, poput člana sovjetskog Politbiroa, Franjo se pojavio ispred lijesa Giorgia Napolitana (98), komunista koji je bio predsjednik Italije od 2006. do 2015. godine.
Napolitano, ateist, umro je 22. rujna bez nade u iskupljenje. Njegovo je tijelo položeno u Palazzo Madama, sjedište korumpiranog talijanskog Senata.
Čak je i Walter Veltroni, još jedan komunistički političar, Franjino ponašanje nazvao "izvanrednom činjenicom".
#newsJymbkbwwzs
hr.news
18

Ladaria se povukao iz Bivše sinode, Vatikan "opravdao" potez

Kardinal Luis Ladaria (79), bivši poglavar CDF-a, ne sudjeluje na Franjinoj bivšoj biskupskoj sinodi zbog “nagomilanog umora i želje za malo odmora”. Ovu je objavu objavio Vatikan (23. rujna), ali …More
Kardinal Luis Ladaria (79), bivši poglavar CDF-a, ne sudjeluje na Franjinoj bivšoj biskupskoj sinodi zbog “nagomilanog umora i želje za malo odmora”. Ovu je objavu objavio Vatikan (23. rujna), ali začudo ne i sam Ladaria.
U priopćenju Vatikana se dodaje: “U vezi s nekim člancima koji se odnose na razloge zbog kojih kardinal Ladaria Ferrer neće sudjelovati na nadolazećoj sinodalnoj skupštini, u dogovoru s Njegovom Eminencijom, ističe se da te rekonstrukcije nemaju temelj i plod su čiste fantazije".
Komentatori su istaknuli da se Ladaria povukao s bivše sinode jer je osjetio da ga je Franjo odstupio. Najprije kada je 2021. godine objavio dokument protiv homoseksualnih pseudoblagoslova, zatim kada je oca Rupnika proglasio krivim za odrješenje priležnice u ispovijedi, nakon čega je Franjo iskoristio Rimsku biskupiju da prikrije Rupnika, i na kraju kada je Franjo teologa smeća, Tucha Fernándeza, imenovao njegovim nasljednikom.
Slika: Ladaria, © wikicommons, CC BY-SA, #newsMbvugsyqdq
hr.news
38

Bivši potpredsjednik Pfizera: "Ono što vidimo je sotonsko" (video)

Dr. Michael Yeadon, bivši potpredsjednik Pfizera koji upozorava na injekcije mRNA i globalističke promjene, rekao je DrDrew.com na YouTubeu (19. srpnja) da ćemo, eventualno, "moći plaćati samo bankovnom …More
Dr. Michael Yeadon, bivši potpredsjednik Pfizera koji upozorava na injekcije mRNA i globalističke promjene, rekao je DrDrew.com na YouTubeu (19. srpnja) da ćemo, eventualno, "moći plaćati samo bankovnom karticom ili aplikacijom, bez gotovine".
Yeadon predstavlja realističan budući scenarij: "Priđete vratima trgovine i morate provući svoj digitalni ID. Preko ovog ID-a odmah će vidjeti što ste rekli na društvenim mrežama, na primjer. Ako im se ne sviđa, vrata trgovina s hranom se neće otvoriti."
Yeadon je došao do zaključka da je to "sotonsko" i shvatio je da je dopustio da izgubi dodir sa Stvoriteljem što je dovelo do njegovog "obraćenja": "Moj život je od tada puno bolji."
#newsNtnvifwczl
hr.news
163

Nadbiskupija crkvu latinske mise pretvorila u restoran

Stara isusovačka crkva u Veszprému, u Mađarskoj, nije se koristila kada je Bratstvo PiusX tamo počelo slaviti misu 2021. godine. Ali u roku od nekoliko mjeseci veszprémski nadbiskup György Udvardy (…More
Stara isusovačka crkva u Veszprému, u Mađarskoj, nije se koristila kada je Bratstvo PiusX tamo počelo slaviti misu 2021. godine.
Ali u roku od nekoliko mjeseci veszprémski nadbiskup György Udvardy (63) zabranio je misu i ponovno ostavio crkvu neiskorištenu. Prošli tjedan je reciklirana kao restoran za Balaton Wine and Gourmet Festival (21.-24. rujna).
U priopćenju se hvali "prekrasan interijer bivše isusovačke crkve" i najavljuju "vođene degustacije" i "gurmanska iskustva domaćih i međunarodnih kuhara za gurmane".
#newsVbzntjnsbt
hr.news
128

Još jedan kardinal pokopao Traditionis Custodes

Kardinal Norberto Rivera Carrera (81) slavio je Papinsku misu rimskog obreda u Salto del Agua, Mexico City, 19. rujna. Organiziralo ga je Bratstvo Sv. Petra (slike i video ispod). #newsQkkwomtpmfMore
Kardinal Norberto Rivera Carrera (81) slavio je Papinsku misu rimskog obreda u Salto del Agua, Mexico City, 19. rujna.
Organiziralo ga je Bratstvo Sv. Petra (slike i video ispod).
#newsQkkwomtpmf
hr.news
110

Povratak iz Marseillea: Franjo igra [korumpiranog] političara

Na letu iz Marseillea, gdje je ulični jezik arapski, u Rim, Franjo je odgovorio na samo tri pitanja (23. rujna). Glorificirao je masovno nezakonito useljavanje, ignorirajući probleme, nasilje i silovanja …More
Na letu iz Marseillea, gdje je ulični jezik arapski, u Rim, Franjo je odgovorio na samo tri pitanja (23. rujna).
Glorificirao je masovno nezakonito useljavanje, ignorirajući probleme, nasilje i silovanja koje ono uzrokuje u Europi. Pozvao je na "uključivanje" useljenika u Europu koja se raspada.
Franjo je uzburkao emocije izmišljajući “lagere” u kojima završavaju nezakoniti useljenici te govorio o izvjesnom dječaku Mahmoudu koji “nije mogao podnijeti torturu” trgovine ljudima te se na kraju objesio. “Oni su robovi [europskog sustava socijalne skrbi]”, uzviknuo je Franjo.
Zatim je osudio francuski zakon o eutanaziji, rekavši da se sa životom ne treba igrati i da se bake i djedovi istrebljuju jer su “stari i više nisu od koristi”.
Na kraju je rekao da je i rat u Ukrajini bio oko “trgovine oružjem”. Zatim je dodao da je "vidio da se neke zemlje vraćaju, ne daju oružje i započinju proces u kojem će mučenik sigurno biti ukrajinski narod. A to je loša stvar!”
Franjo je izbjegavao pitanja o …More
hr.news
197

Sastanak patuljaka: Macron natjerao ljutog Franju da čeka

Franjo je imao kratak privatni sastanak s francuskim predsjednikom Macronom tijekom njegova posjeta Marseilleu 23. rujna. Macron je pustio Franju da čeka nekoliko minuta, ostavivši ga da sjedi sam. …More
Franjo je imao kratak privatni sastanak s francuskim predsjednikom Macronom tijekom njegova posjeta Marseilleu 23. rujna. Macron je pustio Franju da čeka nekoliko minuta, ostavivši ga da sjedi sam. Franjo je bio vidno iznerviran (video u nastavku).
Elysée je rekao da su njih dvojica razgovarali o migraciji i zakonu o eutanaziji koji prijeti francuskim starijim osobama. Kako prenosi Elysée, Macron je Franji pokazao zakon ne ulazeći u detalje.
Ali Franjo je na povratnom letu inzistirao da s Macronom tijekom sastanka nije "razgovarao o eutanaziji". Franjo nije poznat po svojoj istinoljubivosti.
#newsUugogcomsw
hr.news
117

Franjo se slaže s [heretičnom] Njemačkom Sinodom - nadbiskup

O rezultatima Franjine "demokratske" bivše biskupske sinode odlučit će Franjo, nadbiskup Héctor Aguer piše u izjavi od 21. rujna. Glavne točke: ● Franjina bivša sinoda će trpjeti zarazu njemačkog "…More
O rezultatima Franjine "demokratske" bivše biskupske sinode odlučit će Franjo, nadbiskup Héctor Aguer piše u izjavi od 21. rujna. Glavne točke:
● Franjina bivša sinoda će trpjeti zarazu njemačkog "sinodalnog puta", koji [- oprez: podcjenjivanje -] "smrdi na herezu", a Rim šuti, što znači pristanak.
● Glavne teme Franjine bivše sinode su pričest preljubnika i više homoseksualnosti („Ne mislim na mnoge crkvene osobe koje su homoseksualci“).
● Franjo se slaže s UN-ovom Agendom 2030, projektom koji potiče države da uvedu pobačaj i izopače djecu.
● Argentinski školski materijali uče djecu masturbirati, koristiti seksualne igračke, oblačiti se u transvestite, prakticirati oralni i analni odnos, vjerovati u "seksualni identitet", pobacivati djecu i koristiti kemijsku kastraciju.
● Drugi plan Franjine bivše sinode je odbacivanje grijeha oprostom i suosjećanjem s njim.
Slika: Héctor Aguer © wikicommons, CC BY-SA, #newsPwzjdntpmm
hr.news
113

Milanski nadbiskup Novus Orda homoseksualnost naziva "ljubavlju"

Homoseksualist Mario Delpini, zaposlen kao "milanski nadbiskup" (5 milijuna katolika), posvećuje "posebno delikatnu pozornost" razumijevanju "iskustva ljubavi" i "različitih nijansi privlačnosti", "kako …More
Homoseksualist Mario Delpini, zaposlen kao "milanski nadbiskup" (5 milijuna katolika), posvećuje "posebno delikatnu pozornost" razumijevanju "iskustva ljubavi" i "različitih nijansi privlačnosti", "kako prema osobama različitog spola, tako i prema ljudi istog spola.” Ova izjava je sadržana u navodnim pastoralnim smjernicama (“Viviamo di una vita ricevuta”) objavljenim na ChiesaDiMilano.it (15. rujna).
LaNuovaBq.it primjećuje da Delpini "u potpunosti prihvaća" crtu koju je povukao homoseksualni lobi koji je sada preuzeo zapovjedništvo nad Saborskom Crkvom.
#newsMijpomtqnd
hr.news
1271

Franjo želi "uvijek opraštati" u nepostojećoj ispovijesti Novus Orda

Tijekom svog 30-satnog putovanja u Marseille u Francuskoj, Franjo je 22. rujna pozvao svećenstvo da slijedi njegovu lažnu ideologiju milosrđa i "uvijek" daje odrješenje u ispovijedi, očito čak i kada …More
Tijekom svog 30-satnog putovanja u Marseille u Francuskoj, Franjo je 22. rujna pozvao svećenstvo da slijedi njegovu lažnu ideologiju milosrđa i "uvijek" daje odrješenje u ispovijedi, očito čak i kada nema pokajanja ili namjere da se promijeni.
„U sakramentu pokore uvijek opraštajte, opraštajte! Budite velikodušni kao što je Bog velikodušan prema nama. Oprostite!” – rekao je Franjo.
Mora da živi u drugom svemiru, jer je ispovijed postala mrtvi sakrament u Novus Ordu.
#newsMwmslgniyq
AMIN SLAVA BOGU JEDINOM
amen
hr.news
173

Kardinal Sarah: Franju se doživljava kao agresora protiv mira

Traditionis Custodes (srpanj 2021.) i s njim povezana Responsa (prosinac 2021.) “smatraju se kao činovi liturgijske agresije” i “čini se da su naštetili” liturgijskom miru Benedikta XVI., kardinal …More
Traditionis Custodes (srpanj 2021.) i s njim povezana Responsa (prosinac 2021.) “smatraju se kao činovi liturgijske agresije” i “čini se da su naštetili” liturgijskom miru Benedikta XVI., kardinal Sarah piše u članku na 20 stranica u izdanju časopisa za zimu 2022. Communio-icr.com.
Ti bi dokumenti “mogli čak predstavljati prijetnju jedinstvu Crkve”, boji se. Sarah opisuje činjenice izrazima "ako": "Ako dođe do obnove postsaborskih 'liturgijskih ratova', ili ako ljudi jednostavno odu drugdje pronaći stariju liturgiju, ove će mjere imati loš učinak."
Za Saraha je "teško" zaključiti da je Benedikt XVI. bio u krivu kada je tvrdio da se rimska liturgija ne može iznenada potpuno zabraniti ili čak smatrati štetnom, osobito kada je njezino neograničeno slavlje očito urodilo dobrim plodovima” [dok je Novus Ordo u punoj dekadenciji.]
#newsEaevnmhvgb
hr.news
247

Müller Stricklandu: Ne daj ostavku ni pod kakvim okolnostima!

Ono što se radi biskupu Tyleru Stricklandu je "užasno" i predstavlja "zlouporabu položaja protiv božanskog prava episkopata", kardinal Müller piše o prijetnjama Stricklandove smjene (Kath.net, 21. …More
Ono što se radi biskupu Tyleru Stricklandu je "užasno" i predstavlja "zlouporabu položaja protiv božanskog prava episkopata", kardinal Müller piše o prijetnjama Stricklandove smjene (Kath.net, 21. rujna).
On herojskom biskupu "ni pod kojim uvjetima" ne savjetuje da odstupi, jer bi "oni" [=Franjo] tada mogli oprati ruke od pitanja.
Biskupi koji su počinili krivovjerje, raskol, otpad, zločin ili nesvećeničko ponašanje trebaju biti smijenjeni, piše Müller. Kao primjer navodi pseudo-blagoslov preljubnika i homoseksualaca koji je "uvredljiv za Boga" i "vara ljude za njihovo spasenje".
Müller vjeruje da Franjo maltretira katoličke biskupe samo zato što mu lažni prijatelji dobre biskupe prokazuju kao neprijatelje, "dok krivovjerni i nemoralni biskupi mogu raditi što hoće".
U međuvremenu, Strickland je ponovio da neće podnijeti ostavku, ali da će prihvatiti ako ga Franjo smijeni.
Slika: Gerhard Ludwig Müller © Mazur, CC BY-NC-SA, #newsOqmlcrvtvo
hr.news
194

Strani režimi šalju delegate na Sinodu bivših biskupa

Vatican.va (21. rujna) objavio je potpuni, ažurirani popis članova sinode, uključujući 11 nekatoličkih predstavnika poput anglikanskog chichesterskog laičkog biskupa Martina Warnera. Bit će prisutna …More
Vatican.va (21. rujna) objavio je potpuni, ažurirani popis članova sinode, uključujući 11 nekatoličkih predstavnika poput anglikanskog chichesterskog laičkog biskupa Martina Warnera.
Bit će prisutna i dva kineska biskupa, uključujući biskupa Josepha Yanga Yongqianga, bivšeg potpredsjednika Kineske domoljubne komunističke udruge.
Kardinal Ladaria, bivši prefekt CDF-a, neće nazočiti na vlastiti zahtjev.
Glasovat će oko 360 homoseksualista, među kojima je oko 50 žena. Franjo je osobno odabrao 120 izaslanika. Ima 75 članova bez prava glasa. Sinoda je puki debatni klub bez teološkog autoriteta.
Slika: © Mazur/catholicnews.org.uk, CC BY-NC-ND, #newsWjakgguefi
hr.news
166

Podrška mjesnih biskupa! Kardinal Sarah slavio misu u Češkoj

Kardinal Robert Sarah boravio je od 14. do 17. rujna u Bohemiji u Češkoj Republici na poziv Svećeničkog bratstva Svetog Petra. U četvrtak (Uzvišenje križa) i petak slavio je u cistercitskom samostanu …More
Kardinal Robert Sarah boravio je od 14. do 17. rujna u Bohemiji u Češkoj Republici na poziv Svećeničkog bratstva Svetog Petra.
U četvrtak (Uzvišenje križa) i petak slavio je u cistercitskom samostanu staroga obreda u Vyšší Brodu. U subotu je u Češkim Budějovicama predstavio češko izdanje svoje knjige „Katekizam duhovnog života“. Poslijepodne je slavio Papinsku misu u rimskom obredu u marijanskom svetištu Římově (video ispod).
Stručne slike mise objavljene su na web stranici trendi Češke biskupske konferencije (!).
Sarah je u propovijedi rekao da ljudski život ima smisla samo ako se živi na koljenima pred Bogom: „Bez Boga čovjek je često napušten, tužan, očajan i vječno neispunjen onim što mu svakodnevica nosi.“
Oni koji Boga stavljaju u središte svojih misli i težnji u sukobu su sa svijetom koji traži novac, političku i vojnu moć ili svjetovna zadovoljstva. Čak ih se odbacuje i omalovažava, dodao je Sarah.
Ali, milostivi od Boga, oni dobivaju iskustva koja nadilaze sva zadovoljstva …More
hr.news
253

Hollerich katolicima: "Nečuveni ste"

On smatra [opravdanu] katoličku kritiku Sinode "nečuvenom", luksemburški kardinal Hollerich, generalni relator Sinode, izjavio je za Katholisch.de (20. rujna). Za Hollericha to znači da pojedini katolik …More
On smatra [opravdanu] katoličku kritiku Sinode "nečuvenom", luksemburški kardinal Hollerich, generalni relator Sinode, izjavio je za Katholisch.de (20. rujna).
Za Hollericha to znači da pojedini katolik određuje što je katoličko. Hollerich nije u pravu, jer "što je katoličko" ne treba "odrediti", već je jasno kao bijeli dan.
Hollerich je ogorčen što katolicima ne smeta što su u sukobu s [antikatolikom] Franjom: "Za neke ljude, magisterij se očito zaustavlja na Franjinom izboru." Međutim, pravi problem sastoji se u činjenici da se za Franju i Hollericha "magisterij" sastoji u tome da budu gospodari vjere.
Ljudi koji su nekoć vikali da se pokoravaju Magisteriju, sada nisu pokorni Franjinom "Magisteriju", tvrdi Hollerich, povezujući vjeru sa subjektivnim osobama, a ne s objektivnim sadržajem.
Za njega se radi samo o "nijansama" koje su "različite od onoga što bi oni [= katolici] sami rekli". U stvarnosti Franjo proturječi temeljnim istinama vjere kao što su poricanje nerazrješivosti braka …More
hr.news
186

Franjo umirovio jednog od najboljih biskupa u Europi

Franjo je 20. rujna brzo prihvatio ostavku nadbiskupa Vaduza, Wolfganga Haasa (75) iz Lihtenštajna. Biskupa Benna Elbsa iz susjedne biskupije Feldkirch u Austriji imenovao je apostolskim upraviteljem. …More
Franjo je 20. rujna brzo prihvatio ostavku nadbiskupa Vaduza, Wolfganga Haasa (75) iz Lihtenštajna. Biskupa Benna Elbsa iz susjedne biskupije Feldkirch u Austriji imenovao je apostolskim upraviteljem.
Haas je bio stijena katoličke vjere. Rođen u Vaduzu 7. kolovoza 1948. godine, imenovan je biskupom Chura u Švicarskoj 1988. godine. Nakon masovnih medijskih napada, Ivan Pavao II. je kapitulirao i 1997. godine stvorio nadbiskupiju Vaduz (30 tisuća katolika) kako bi ga se riješio.
Vaduz je postao utočište izvrsnih svećeničkih zvanja.
Haas već nekoliko godina slavi krizmanu misu po rimskom obredu. Također je zaredio mnoge svećenike za Svećeničko bratstvo svetog Petra.
Godine 2021. objavio je da nadbiskupija Vaduz neće sudjelovati u "sinodalnom procesu".
Vaduzom će sada upravljati antikatolički Elbs, pobornik homoseksualnih "blagoslova" i pričesti preljubnika. Nedavno je, 16. rujna, ponovio da je umjetna kontracepcija [navodno] stvar privatnog izbora i inzistirao na tome da se pobačaj ne bi …More
hr.news
157

Schneider: Heretički papa ne gubi dužnost

Nema ovlasti proglasiti izabranog i općeprihvaćenog Papu nevažećim, biskup Athanasius Schneider napisao je na RemnantNewspaper.com (18. rujna). Čak bi i nevaljani izbor bio de facto izliječen prihvaćanjem …More
Nema ovlasti proglasiti izabranog i općeprihvaćenog Papu nevažećim, biskup Athanasius Schneider napisao je na RemnantNewspaper.com (18. rujna).
Čak bi i nevaljani izbor bio de facto izliječen prihvaćanjem goleme većine kardinala i biskupa.
Heretički papa ne bi izgubio svoju službu automatski. Ne postoji tijelo unutar Crkve koje bi ga proglasilo svrgnutim zbog krivovjerja: “Takvi postupci bi se približili nekoj vrsti hereze koncilijarizma ili episkopalizma.”
Teorija o automatskom gubitku papinstva zbog krivovjerja puko je mišljenje koje su teolozi poput svetog Roberta Bellarmina primijetili: "Nikad u povijesti MagisterijCrkve nije priznalo nikakve kanonske postupke svrgavanja heretičkog pape."
U slučaju krivovjernog pape, članovi Crkve ga mogu “izbjegavati ga, oduprijeti mu se, odbiti ga poslušati”.
Situacija heretičkog pape je ljudski nerazrješiva i zahtijeva “Božju intervenciju”. Schneider dodaje da papa koji griješi nije vječan.
Slika: Athanasius Schneider © Latin Mass Society, #…More
hr.news
237

Franjo i Clinton: Razgovor radi razgovora

Franjo je 18. rujna izbrbljao svoj uobičajeni govor tijekom razgovora s bivšim američkim predsjednikom Clintonom, obraćajući se Clintonovoj globalnoj inicijativi putem video poziva uživo. Rekao je “ne …More
Franjo je 18. rujna izbrbljao svoj uobičajeni govor tijekom razgovora s bivšim američkim predsjednikom Clintonom, obraćajući se Clintonovoj globalnoj inicijativi putem video poziva uživo.
Rekao je “ne ratu”, da nezakonitim masovnim useljenjima i pozvao se na klimatsku histeriju (“ekološka katastrofa”, “prije nego bude prekasno”, poduzmite nešto “dok još ima vremena”).
Još poštapalica vatikanskog diktatora: “Važno je širiti kulturu susreta, kulturu dijaloga, kulturu slušanja i razumijevanja.”
Franjo se pretvorio u samoparodiju govoreći ideologu o pobačaju, Clintonu o tome kako “ne ostaviti za sobom najranjivije ljude, poput djece”.
Nakon što je Franjo završio svoje floskule, Clinton, prijatelj trgovca djecom Jeffreya Epsteina, zahvalio mu je “što je rekao nešto za što se nada da će značiti nešto za svaku osobu” [što znači: nikome].”
#newsAkletvaupj
hr.news
184

Šest biskupa i stotinu svećenika: žene dijele pričest

Antikatolički nadbiskup Roberto Repole (56) iz Torina u Italiji predvodio je sprovod monsinjora Giuseppea Ghibertija u svetištu Santa Rita 4. rujna. Nazočilo je šest biskupa, više od stotinu svećenika …More
Antikatolički nadbiskup Roberto Repole (56) iz Torina u Italiji predvodio je sprovod monsinjora Giuseppea Ghibertija u svetištu Santa Rita 4. rujna.
Nazočilo je šest biskupa, više od stotinu svećenika i mnogi đakoni. Ipak, žene su dijelile pričest dok su svećenici i biskupi sjedili okolo. LoSpiffero.com piše da je ovo ustaljeni "običaj" [= zloupotreba] u svetištu.
#newsIvmollggjx
hr.news
167

Ivan Pavao II.: Kako je homoseksualni predator postao biskup?

Vatikanska istraga umirovljenog biskupa Broomea Christophera Saundersa (73) otkrila je da je vjerojatno homoseksualno zlostavljao četvoricu muškaraca i da je možda pripremao još njih 67. Izvješće od …More
Vatikanska istraga umirovljenog biskupa Broomea Christophera Saundersa (73) otkrila je da je vjerojatno homoseksualno zlostavljao četvoricu muškaraca i da je možda pripremao još njih 67. Izvješće od 200 stranica, završeno u travnju, predano je 7News.com.au (18. rujna).
Tužitelji su u svibnju 2021. godine odlučili da neće optužiti Saundersa, koji je potrošio 100.000 AUD iz crkvenih i dobrotvornih fondova na mladiće. Njegove homoseksualne aktivnosti počele su prije 50 godina.
U istrazi je saslušano više od 100 svjedoka. Neki su Saundersa opisali kao "homoseksualnog predatora". Ivan Pavao II. učinio ga je biskupom 1995. godine, kada je Saunders imao 45 godina.
#newsLzsmazrekc