nl.news
226

Schneider leert zijn voormalige aartsbisschop: Een ketterse paus verliest zijn positie niet

Het idee dat een ketterse paus automatisch zijn positie verliest is een "dubieuze mening", schrijft bisschop Schneider op LifeSiteNews.com (28 februari). Het komt voort uit Gratianus (+1160) die een …More
Het idee dat een ketterse paus automatisch zijn positie verliest is een "dubieuze mening", schrijft bisschop Schneider op LifeSiteNews.com (28 februari).
Het komt voort uit Gratianus (+1160) die een "vals" decreet heeft aangenomen dat wordt toegeschreven aan de heilige Bonifatius (+754). Sommige theologen zoals Robert Bellarmine (+1621) hebben het aangenomen, maar het was "nooit" kerkelijke leer.
Schneider benadrukt dat er geen enkele instelling bevoegd is om vast te stellen dat de paus een ketter is en dat een individuele bisschop niet mag besluiten de naam van de paus tijdens de mis weg te laten.
Het verklaren van Franciscus als "ongeldige paus" is volgens Schneider "een doodlopende weg", want Benedictus XVI heeft zelf herhaaldelijk gezegd dat hij geen paus meer is.
De woorden van Schneiders zijn een impliciet antwoord op uitspraken van de voormalige Karaganda/Kazachstanse aartsbisschop Jan Lenga die van Schneider een bisschop maakte.
Afbeelding: © Joseph Shaw, CC BY-NC-SA, #…More
nl.news
124

Late rehabilitatie: Liberale bisschop-elect is onschuldig

Een Romeinse rechter sloot een rechtszaak af tegen de modernistische kapucijner-vader Giovanni Salonia, 72, die door een non werd beschuldigd van "seksueel geweld" in 2017. De beweringen hielden de …More
Een Romeinse rechter sloot een rechtszaak af tegen de modernistische kapucijner-vader Giovanni Salonia, 72, die door een non werd beschuldigd van "seksueel geweld" in 2017.
De beweringen hielden de bisschopswijding van Salonia tegen. Hij was benoemd tot hulpbisschop van Palermo-aartsbisschop Lorefice.
Salonia deed zijn eerste professie als kapucijner toen hij 16 jaar oud was.
#newsPfqegqsons
nl.news
178

De Familia Christi is vermoord

Franciscus heeft de Familia Christi vermoord, naar verluidt "om ernstige religieuze, educatieve en administratieve redenen". Het is duidelijk dat de gegeven "redenen" een voorwendsel zijn. De religieuze …More
Franciscus heeft de Familia Christi vermoord, naar verluidt "om ernstige religieuze, educatieve en administratieve redenen".
Het is duidelijk dat de gegeven "redenen" een voorwendsel zijn. De religieuze gemeenschap is in 2014 opgericht door Ferrara-aartsbisschop Luigi Negri, die Franciscus snel heeft verwijderd zodra hij de pensioengerechtigde leeftijd had bereikt. Hij werd vervangen door de anti-katholieke Gian Carlo Perego die de Familia Christi haatte.
De groep werd onder de voogdij van de Romeinse hulpbisschop Daniele Libanori SJ geplaatst.
In een interview in maart 2019 vertelde Negri aan Gloria.tv dat hij "zich geen zorgen maakte" over het lot van de Familia Christi omdat "toen ik hem stichtte ik hem toevertrouwde aan de Heer en Onze-Lieve-Vrouw".
Het doodvonnis van 13 december werd ondertekend door kardinaal Ladaria, de Prefect van de Congregatie voor de Geloofsleer, en bevestigd door Franciscus.
De vijf jonge priesters van de Familia Christi, de vaders Riccardo Petroni, Matteo …More
nl.news
99

Kardinaal Scola: Goddelijke straffen "bestaan niet"

"Er is geen goddelijke straf, dit is een onjuiste opvatting van het christendom", vertelde de neoconservatieve gepensioneerde Milanese kardinaal Angelo Scola, Italië, aan de anti-kerkelijke Repubblica.it …More
"Er is geen goddelijke straf, dit is een onjuiste opvatting van het christendom", vertelde de neoconservatieve gepensioneerde Milanese kardinaal Angelo Scola, Italië, aan de anti-kerkelijke Repubblica.it (26 februari).
Volgens Scola weet en voorspelt God de gebeurtenissen "maar bepaalt hij ze niet".
Scola ontkende dat de goddelijke straf voor de menselijke zonde in verband kan worden gebracht met het coronavirus dat leidde tot de sluiting van verschillende Noord-Italiaanse bisdommen.
De Bijbel geeft vele voorbeelden van ziekten als een goddelijke straf.
Afbeelding: Angelo Scola, © wikicommons, CC BY-SA, #newsGbczysnndc
nl.news
144

Geen genade: Priester verhing zichzelf

Een politiehelikopter vond het lichaam van vader Sébastien Dubois, de populaire parochiepriester van Saint-Arnoux in Gap, Frankrijk, kort nadat hij zich op 28 februari had opgehangen aan een boom onder …More
Een politiehelikopter vond het lichaam van vader Sébastien Dubois, de populaire parochiepriester van Saint-Arnoux in Gap, Frankrijk, kort nadat hij zich op 28 februari had opgehangen aan een boom onder de Chapeau de Napoléon in La Rochette.
In de ochtend van diezelfde dag liet hij een brief achter waarin hij zijn voornemen uitlegde om in dat gebied zelfmoord te plegen.
Enkele dagen eerder werd Dubois beschuldigd van aanranding door iemand van zijn familie. Nadat hij door zijn familie op de hoogte was gebracht, pleegde hij zelfmoord.
#newsErwuryarkc
nl.news
109

Sprak de kardinaal net over "maskerplicht"?

Hong Kong-kardinaal John Tong Hon, 80, droeg een mondmasker terwijl hij in een videoboodschap (hieronder) aankondigde dat de missen in Hong Kong zijn opgeschort tot 28 februari vanwege het Coronavirus. …More
Hong Kong-kardinaal John Tong Hon, 80, droeg een mondmasker terwijl hij in een videoboodschap (hieronder) aankondigde dat de missen in Hong Kong zijn opgeschort tot 28 februari vanwege het Coronavirus.
Tong stelde voor om de mis online bij te wonen, met inbegrip van Aswoensdag. Uitzonderingen worden alleen gemaakt voor begrafenissen en reeds geplande bruiloften.
Sprekend in het Engels moedigde hij de mensen in deze moeilijke tijden aan om naast het vervullen van onze "misplicht" ook de christelijke liefde uit te voeren - hoewel sommigen geloven dat hij eigenlijk "maskerplicht" zegt.
#newsOwedwcloto
nl.news
168

Gänswein verscheen incognito op het Sint-Pietersplein

Aartsbisschop Georg Gänswein verscheen op zondag op het Sint-Pietersplein om het Angelus van Franciscus bij te wonen, meldt VidaNuevaDigital.com. Verscholen achter een jas en een sjaal stond hij in de …More
Aartsbisschop Georg Gänswein verscheen op zondag op het Sint-Pietersplein om het Angelus van Franciscus bij te wonen, meldt VidaNuevaDigital.com.
Verscholen achter een jas en een sjaal stond hij in de menigte, vergezeld van enkele vrienden.
Gänswein is sinds de Ratzinger/Sarah-boeksaga in januari op geen enkel publiek evenement van Franciscus verschenen.
Technisch gezien is Gänswein nog steeds de prefect van het pauselijke huishouden, maar praktisch gezien heeft Franciscus hem ontslagen.
#newsCotgmqmxyf
nl.news
131

Gänswein gebruikt vijanden van de Kerk om leugens tegen Sarah te herhalen

Benedictus XVI heeft de omslag van het boek Ratzinger/Sarah "nooit gezien" en ook het manuscript van het boek is niet door hem herzien. Aartsbisschop Georg Gänswein heeft dit voor Spiegel.de (11 februari …More
Benedictus XVI heeft de omslag van het boek Ratzinger/Sarah "nooit gezien" en ook het manuscript van het boek is niet door hem herzien. Aartsbisschop Georg Gänswein heeft dit voor Spiegel.de (11 februari) herhaald.
Het is onverklaarbaar waarom Gänswein sprak met een anti-katholieke uitlaatklep die een lange geschiedenis heeft van het verzinnen van verhalen. Hij ging door met het tegenspreken van kardinaal Sarah die zijn versie bewees met documenten en een complete tijdlijn.
Sarah stuurde het volledige manuscript op 19 november naar Benedictus en liet hem op 3 december persoonlijk het boek en de omslag zien.
Afbeelding: Georg Gänswein, © Mazur, CC BY-NC-SA, #newsVzfbefheyd
nl.news
141

Opnieuw: Razzia's in het Vaticaan

Vaticaanse aanklager Gian Piero Milano heeft vanochtend de inbeslagname van documenten en computers uit het huis van Monseigneur Alberto Perlasca bevolen. Perlasca is het voormalige hoofd van het …More
Vaticaanse aanklager Gian Piero Milano heeft vanochtend de inbeslagname van documenten en computers uit het huis van Monseigneur Alberto Perlasca bevolen.
Perlasca is het voormalige hoofd van het Administratief Bureau van de Eerste Afdeling van het Staatssecretariaat.
De context van de maatregel is het bekende onderzoek naar investeringen van het Staatssecretariaat.
Afbeelding: © Mazur, CC BY-NC-SA, #newsVryvyqyedk
nl.news
117

Gestoorde doctrines in de Querida Amazonia van Franciscus

Querida Amazonia (QA) bevat enkele gekke uitspraken die onopgemerkt zijn gebleven. In §5 zegt Franciscus dat hij de "genegenheid" van de hele wereld voor het Amazonegebied wil wekken, die hij niets …More
Querida Amazonia (QA) bevat enkele gekke uitspraken die onopgemerkt zijn gebleven.
In §5 zegt Franciscus dat hij de "genegenheid" van de hele wereld voor het Amazonegebied wil wekken, die hij niets minder dan een "heilig mysterie" noemt, een term die de sacramenten aanduidt.
Volgens Franciscus kunnen we het Amazonegebied niet alleen "liefhebben", maar "we kunnen ons er intiem deel van voelen". Als gevolg daarvan wordt de regio "als een moeder voor ons" (55).
Franciscus dringt erop aan dat we de volkeren die geïsoleerd van de buitenwereld leven niet als "onbeschaafden" mogen beschouwen. In plaats daarvan presenteert hij ze eufemistisch als "erfgenamen van verschillende culturen" die "in vroegere tijden" "behoorlijk ontwikkeld" waren (29).
QA legt uit dat het regenwoud "een wezen" is, dat misbruik maken van de natuur betekent "misbruik maken van onze voorouders" en dat "we water, lucht, aarde en het leven van het milieu zijn". Het eist een einde aan de "mishandeling van moeder Aarde" en …More
nl.news
76

Bisschop beschrijft vermoorde jongeren als "gelukkige christenen"

Vijf van de zes jongeren die bij een ongeval omkwamen tijdens hun terugkeer van een diocesane pelgrimstocht, werden op 14 februari begraven in Ile-Ife, Nigeria, zo rapporteert Guardian.ng. In zijn …More
Vijf van de zes jongeren die bij een ongeval omkwamen tijdens hun terugkeer van een diocesane pelgrimstocht, werden op 14 februari begraven in Ile-Ife, Nigeria, zo rapporteert Guardian.ng.
In zijn preek noemde Mgr. Emmanuel Badejo de slachtoffers "gelukkige christenen" omdat ze enkele minuten na deelname aan een bedevaart zijn gestorven.
Hij vertelt een snikkend publiek dat het zich moet troosten in God en dat het de ramp moet zien als een beproeving van hun geloof.
Ondertussen stierf ook de chauffeur van de 18-persoonsbus waarop de katholieke jongeren reden, vader Mathew Arimoro, in het ziekenhuis.
Hij had geprobeerd een motorrijder te ontwijken die plotseling zijn rijstrook overstak, voordat hij de controle over de bus verloor. Hij was pas op 3 januari tot priester gewijd.
#newsQqdrkhqlwt
nl.news
63

Doofstomme Argentijnen gebruikt voor misbruikpropaganda tegen Franciscus

De misbruik-hypeorganisatie ECA is van plan om Argentijnse doofstommen te misbruiken voor een rally in Rome. ECA werd opgericht door de advocaat Timothy Law uit Seattle, nadat hij David Clohessy had …More
De misbruik-hypeorganisatie ECA is van plan om Argentijnse doofstommen te misbruiken voor een rally in Rome.
ECA werd opgericht door de advocaat Timothy Law uit Seattle, nadat hij David Clohessy had ontmoet, een Amerikaanse misbruikadvocaat, die werd beschreven als een "meester in het bedrog".
Deze week wilde Law een privémeeting met Francis voor ECA, maar kreeg geen antwoord. Dus besloot hij de media aan te wakkeren.
De doofstommen zouden verbonden zijn met het katholieke Provolo Instituut voor Doven in Mendoza, Argentinië, waar enkele misstanden plaatsvonden.
De advocaten van de ECA willen een verslag indienen over de nu opgeloste zaak waarin ze Franciscus persoonlijk beschuldigen van een "doofpotaffaire".
Dit is het zoveelste voorbeeld, dat het bij het bepleiten van misbruik niet gaat om het voorkomen van misbruik, maar om het verdienen van geld en het uiten van gratuite beschuldigingen aan het adres van de Kerk.
#newsEabopxrmov
nl.news
96

Franciscus duidelijk "ontzet" omdat de media kwaad zijn op "mij"

Franciscus klaagde over media die beweerden dat hij "niet moedig genoeg" was om Querida Amazonia te gebruiken voor het afschaffen van het celibaat [alsof meegaan met de media "moedig" zou zijn geweest …More
Franciscus klaagde over media die beweerden dat hij "niet moedig genoeg" was om Querida Amazonia te gebruiken voor het afschaffen van het celibaat [alsof meegaan met de media "moedig" zou zijn geweest] of zelfs dat hij "niet naar de Heilige Geest luisterde".
Hij toonde zijn frustratie tijdens een Ad Limina-bezoek van de Amerikaanse bisschoppen: "Ze zijn niet boos op de Geest; ze zijn boos op mij hier beneden," zei hij, en klaagde dat de oligarchische media slechts "één zin" herhalen, en zeggen dat "de paus niet de moed had om de regels van de Kerk te veranderen."
Franciscus' reactie werd doorgestuurd door Pensacola-Tallahassee-bisschop William Wack naar CatholicNews.com (13 februari). Hij merkte dat de "consternatie" van Franciscus zichtbaar was toen hij [eindelijk] begreep dat voor "sommige mensen" de Amazone-synode alles te maken had met het celibaat, en niet met het Amazonegebied.
#newsHyxhwvxauq
nl.news
174

Gänswein is het slachtoffer van Franciscus' "woede"

De Franciscus-journaliste Franca Giansoldati (IlMessaggero, 6 februari) gelooft niet dat aartsbisschop Gänswein als prefect van het Pauselijke Huis is verwijderd voor een "normale herverdeling van het …More
De Franciscus-journaliste Franca Giansoldati (IlMessaggero, 6 februari) gelooft niet dat aartsbisschop Gänswein als prefect van het Pauselijke Huis is verwijderd voor een "normale herverdeling van het werk".
Ze weet dat de relatie tussen Franciscus en Gänswein "op een historisch dieptepunt stond."
Deze keer was Franciscus "boos" op Gänswein voor de manier waarop hij de publicatie van het Ratzinger/Sarah-boek over het celibaat behandelde.
Nadat Gänswein niet meer aan het werk was, werd aangenomen dat hij "een slechte griep had opgelopen", maar toen werd hij met Benedictus gespot in de Lourdesgrot in het Vaticaan.
Giansoldati ontkent ook de geruchten over de gezondheid van Benedictus: "Hij is in orde voor zijn oude dag."
Ze voegt er de informatie aan toe dat kardinaal Sarah zich aan Franciscus presenteerde met alle documenten die bewijzen dat de redactionele afspraken rond het boek Ratzinger/Sarah voor iedereen duidelijk waren, vooral voor Benedictus en Gänswein.
#newsNxhmwypquw
nl.news
130

Franciscus' nieuwe interviewboek: "Het celibaat is beslissende genade"

"Ik ben ervan overtuigd dat het celibaat een gave is, een genade, en in de voetsporen van Paulus VI, Johannes Paulus II en Benedictus XVI voel ik me sterk verplicht om het celibaat te zien als een …More
"Ik ben ervan overtuigd dat het celibaat een gave is, een genade, en in de voetsporen van Paulus VI, Johannes Paulus II en Benedictus XVI voel ik me sterk verplicht om het celibaat te zien als een beslissende genade die de Latijns-katholieke kerk kenmerkt. Ik herhaal: het is een genade."
Franciscus maakt deze opmerking tegen vader Luigi Maria Epicoco in het nieuwe interviewboek over de heilige Johannes Paulus II, getiteld "San Giovanni Paolo Magno" ("De heilige Johannes Paulus de Grote").
Met betrekking tot de vrouwelijke wijding antwoordde Franciscus dat "de vraag niet meer ter discussie staat omdat de uitspraak van Johannes Paulus II definitief was".
Wat betreft de gendertheorie maakt Franciscus "meteen" een uitzondering voor praktiserende homoseksuelen die begeleid en behandeld zouden moeten worden met pastorale zorg.
Alleen de rest van de gendertheorie is voor hem "gevaarlijk" en heeft als doel alle onderscheidingen tussen mannen en vrouwen uit te wissen en zo "bij de wortels" Gods …More
nl.news
118

Spreekt Franciscus zichzelf tegen?

In zijn boek "Hemel en Aarde" uit 2010 zegt kardinaal Bergoglio dat "de eerste verantwoordelijkheid van een priester die een kind heeft verwekt, bij zijn kind ligt". Hieruit concludeert hij dat "een …More
In zijn boek "Hemel en Aarde" uit 2010 zegt kardinaal Bergoglio dat "de eerste verantwoordelijkheid van een priester die een kind heeft verwekt, bij zijn kind ligt".
Hieruit concludeert hij dat "een priester in deze situatie het priesterschap moet verlaten om voor zijn zoon te zorgen".
Nu confronteert Vaticaan Raider (MarcoTosatti.it, 4 februari) Bergoglio met de vraag: "Als dit waar is, waarom zou Franciscus vandaag dan toestaan dat priesters trouwen en dus kinderen krijgen?"
Afbeelding: © Mazur, CC BY-NC-SA, #newsSftjfyfivr
nl.news
139

Franciscus verwijdert aartsbisschop Gänswein

Franciscus heeft de prefect van het pauselijk huis, aartsbisschop Georg Gänswein, met verlof gestuurd. Volgens Die-Tagespost.de (5 februari) is de maatregel voor onbepaalde tijd (d.w.z.: voor altijd)…More
Franciscus heeft de prefect van het pauselijk huis, aartsbisschop Georg Gänswein, met verlof gestuurd.
Volgens Die-Tagespost.de (5 februari) is de maatregel voor onbepaalde tijd (d.w.z.: voor altijd) "om meer tijd te besteden aan Benedictus XVI".
Het voorwendsel voor de verhuizing is de saga over het Ratzinger/Sarah-boek over het celibaat, hoewel het onduidelijk is welke vergissing aan Gänswein kan worden toegeschreven vanuit Francis' perspectief.
MarcoTosatti.it (5 februari) beschrijft wat er tussen Franciscus en Gänswein is gebeurd:
"Bergoglio zou tegen Gänswein hebben gezegd. "Ik wil je niet meer zien." De prefect vroeg hem: "Maar zal ik terugkomen, en wanneer?" Daarop gaf de paus geen antwoord. Gänswein vroeg: "Maar kan ik nog steeds naar kantoor komen?" De paus antwoordde: "Beter van niet, want Mgr. Sapienza is er toch." Zo werd Georg Gänswein een desaparecido..."
Afbeelding: Georg Gänswein, © Mazur, CC BY-NC-SA, #newsPutnglyssp
nl.news
133

Stichter van Miles Christi uit het priesterschap ontzet

Aartsbisschop Víctor Manuel Fernández van La Plata, een expert op het gebied van kussen, deelde mee dat Franciscus vader Roberto Juan Yannuzzi uit het priesterschap heeft ontzet. Yannuzzi is de …More
Aartsbisschop Víctor Manuel Fernández van La Plata, een expert op het gebied van kussen, deelde mee dat Franciscus vader Roberto Juan Yannuzzi uit het priesterschap heeft ontzet.
Yannuzzi is de oprichter van het Miles Christi Instituut. Hij werd schuldig bevonden aan "misdaden tegen het zesde gebod met volwassenen, aan absolutie van een medeplichtige en aan machtsmisbruik".
De Miles Christi zijn in 1994 opgericht in Argentinië en hebben ook huizen in de VS, Mexico en Italië.
Ze beschouwen Ignatius van Loyola als hun spirituele meester. Een "kinderliefde en verering" van de paus is een opvallend kenmerk van de gemeenschap die gelooft dat "wij in Rome het baken van de waarheid bezitten".
De Miles Christi gebruiken de soutane, geven de voorkeur aan het Novus Ordo in het Latijn en cultiveren het Gregoriaans.
#newsIyrctweowh
nl.news
86

Franciscus heeft zijn slachtoffer ontmoet

Een paar dagen nadat hij een vrouw aanviel op het Sint-Pietersplein, ontmoette Franciscus haar aan het einde van een audiëntie in de Paulus VI-zaal, schrijft TVSvizzera.it (4 februari). De ontmoeting …More
Een paar dagen nadat hij een vrouw aanviel op het Sint-Pietersplein, ontmoette Franciscus haar aan het einde van een audiëntie in de Paulus VI-zaal, schrijft TVSvizzera.it (4 februari).
De ontmoeting ging onopgemerkt voorbij. Er werden een paar woorden gewisseld met de vrouw van Aziatische afkomst wiens naam niet werd vermeld.
De vrouw werd vergezeld door andere pelgrims die met haar naar Rome kwamen.
Ansa.it schrijft dat Franciscus zelf de laatste dagen over deze ontmoeting heeft gesproken.
#newsFvalejyoge
nl.news
86

Onbekeerlijke Franciscus prijst Abu Dhabi-ketterij

Franciscus noemde op 4 februari zijn gezamenlijke ondertekening van het Abu Dhabi-document met "mijn broer," de Grote Imam Ahmad al-Tayyib van Al-Azhar, een "grote humanitaire gebeurtenis". In een …More
Franciscus noemde op 4 februari zijn gezamenlijke ondertekening van het Abu Dhabi-document met "mijn broer," de Grote Imam Ahmad al-Tayyib van Al-Azhar, een "grote humanitaire gebeurtenis".
In een videoboodschap ter gelegenheid van de eerste verjaardag van de ondertekening spreekt hij ook zijn waardering uit voor de steun van de Verenigde Arabische Emiraten, een meedogenloze dictatuur, voor het werk van Franciscus' "Supreme Committee for Human Brotherhood", dat is ingesteld om de ketterij van Abu Dhabi te bevorderen.
#newsDonaynokyy