ro.news
47

Episcopul Zanchetta condamnat

Chiar acum, un tribunal din Salta, Argentina, a pronunțat un verdict și l-a condamnat pe fostul episcop de Orán Gustavo Zanchetta la 4 ani și șase luni de închisoare pentru abuz sexual. Audierile de …More
Chiar acum, un tribunal din Salta, Argentina, a pronunțat un verdict și l-a condamnat pe fostul episcop de Orán Gustavo Zanchetta la 4 ani și șase luni de închisoare pentru abuz sexual.
Audierile de judecată au dezvăluit că Zanchetta a fost un episcop nedemn și incompetent – la fel ca mulți din Biserica Novus Ordo – dar până la urmă acuzația de „abuz sexual” sigur din punct de vedere juridic a rămas slabă.
#newsRjvqagekhw
ro.news
37

Francisc îi insultă pe episcopii italieni de TREI ori

Forumul „Frontieră mediteraneană a păcii” din 23-27 februarie de la Florența ar fi trebuit să fie un mare eveniment care să adune șaizeci de primari din zona mediteraneeană, șaizeci de episcopi, …More
Forumul „Frontieră mediteraneană a păcii” din 23-27 februarie de la Florența ar fi trebuit să fie un mare eveniment care să adune șaizeci de primari din zona mediteraneeană, șaizeci de episcopi, președintele italian și pe Francisc.
Dar, mai întâi, Francisc a renunțat invocând „dureri de genunchi”, în al doilea rând, nu a desemnat un legat care să-l înlocuiască și, în al treilea rând, când președintele Italiei și episcopii participanți s-au adunat în jurul ecranelor pentru a urma Angelus-ul lui Francisc – convins că îi va saluta – nu a fost niciun cuvânt.
Motivul acestei stânjeniri a fost prezența lui Marco Minniti, un ateu, comunist, fost ministru de Interne și acum președinte al Med-Or, o fundație aparținând lui Leonardo, al optulea producător de arme din lume.
Imagine: © Mazur, CC BY-NC-ND, #newsRndmnpyrxe
ro.news
31

Franța: musulman scuipă în fața preotului (video)

Un preot din Bordeaux, Franța, îi binecuvânta pe credincioși în fața bisericii sale Saint Michel în veșminte liturgice, 27 februarie, când un musulman l-a scuipat în față. Arhiepiscopia Bordeaux a …More
Un preot din Bordeaux, Franța, îi binecuvânta pe credincioși în fața bisericii sale Saint Michel în veșminte liturgice, 27 februarie, când un musulman l-a scuipat în față.
Arhiepiscopia Bordeaux a refuzat să depună acuzațîi, probabil pentru că vrea să arate „iertare” pentru o bagatela.
Cu toate acestea, ei neglijează îndatoririle religioase, deoarece violența anti-catolice efectuată de musulmani, homosexuali și agențiile de stat reprezintă o problemă în creștere dramatică.
#newsEtirgwnoig
ro.news
22

Ipocrizie de război: nu toate bombele sunt interesante

Vik van Brantegem, 75 de ani, fost purtător de cuvânt al Vaticanului și autor pentru Korazym.org, a scris duminică pe internet: „În ultimele 48 de ore, încă trei țări au suferit bombardamente despre …More
Vik van Brantegem, 75 de ani, fost purtător de cuvânt al Vaticanului și autor pentru Korazym.org, a scris duminică pe internet:
„În ultimele 48 de ore, încă trei țări au suferit bombardamente despre care nimeni nu vorbește: Siria, Somalia, Yemen. Victimele sunt mulți copii și oameni fără apărare care nu au voce. Cei care se bazează pe logica perversă a armelor nu vor pacea și anihilează demnitatea umană. Destul!” (Salvatore Lazzara).
Francisc și-a amintit asta ieri după Angelusul din Piața Sf. Petru: „Cu inima sfâșiată de ceea ce se întâmplă în Ucraina – să nu uităm de războaiele din alte părți ale lumii, precum Yemen, Siria, Etiopia... –, Repet: opriți armele!"
#newsYmupaxoakv
ro.news
48

Cum funcționează propaganda de război

Istoricul belgian Anne Morelli, în vârstă de 73 de ani, a rezumat cartea clasică a lui Arthur Ponsonby Falsehood în War Time (1928) astfel: 1. Nu vrem război. 2. Doar partea opusă este vinovată de …More
Istoricul belgian Anne Morelli, în vârstă de 73 de ani, a rezumat cartea clasică a lui Arthur Ponsonby Falsehood în War Time (1928) astfel:
1. Nu vrem război.
2. Doar partea opusă este vinovată de război.
3. Dușmanul este în mod inerent rău și seamănă cu diavolul.
4. Apărăm o cauză nobilă, nu propriile interese.
5. Inamicul comite atrocități intenționat; necazurile noastre sunt involuntare.
6. Inamicul folosește arme interzise.
7. Suferim mici pierderi, cele ale inamicului sunt enorme. 8. Artiști și intelectuali recunoscuți susțin cauza noastră. 9. Cauza noastră este sacră. 10. Toți cei care se îndoiesc de propaganda noastră sunt trădători. De pe MoonOfAlabama.org. #newsSkjlrkroor
ro.news
42

Dumnezeiasca Liturghie în adăpostul de bombe

Arhiepiscopia Greco-Catolica din Kiev a distribuit imaginile de mai jos cu un preot care celebrează Sfânta Liturghie într-un adăpost anti-bombă. Pe lângă cripta Catedralei, și capele de subsol servesc …More
Arhiepiscopia Greco-Catolica din Kiev a distribuit imaginile de mai jos cu un preot care celebrează Sfânta Liturghie într-un adăpost anti-bombă.
Pe lângă cripta Catedralei, și capele de subsol servesc în prezent drept adăposturi anti-bombe.
#newsYzdylbjmsi
ro.news
28

Schneider: Nimic bun nu vine din împărtășire

Prinderea împărtășirii - în loc să o primească - favorizează sacrilegii, deoarece particulele consacrate cad pe podea și „Domnul nostru este călcat în picioare”, a explicat episcopul Schneider în timpul …More
Prinderea împărtășirii - în loc să o primească - favorizează sacrilegii, deoarece particulele consacrate cad pe podea și „Domnul nostru este călcat în picioare”, a explicat episcopul Schneider în timpul unui interviu recent în Slovenia (video de mai jos).
El critică faptul că aproape toți episcopii din întreaga lume au forțat credincioșii „sub pretextul” regulilor Covid să ia Împărtășania și menționează Tanzania, o țară puternic catolică căreia episcopii au impus luarea Împărtășaniei în timp ce „interziceau” să o primească.
Schneider numește aceasta „una dintre cele mai profunde răni” din Biserică, deoarece prinderea Împărtășaniei a contribuit puternic la un declin dramatic al Credinței în Prezența Reală deja în [mai mult de] două generații.
Astfel, Covid a crescut desacralizarea Sfintei Împărtăşanii. Schneider explică că Dumnezeu nu poate binecuvânta niciodată împărtășirea și din aceasta „niciun bine nu poate veni – nici măcar pentru sănătate.”
#newsGuazawitti
ro.news
23

Sinodul Episcopilor: Vaticanul închide rândurile cu militanții homosexuali condamnați

Un alt pas spre lăudarea homosexualității: sora franceză Nathalie Becquart, subsecretarul Sinodului Episcopilor din Vatican, a acceptat o invitație din partea militanților homosexuali din SUA ai …More
Un alt pas spre lăudarea homosexualității: sora franceză Nathalie Becquart, subsecretarul Sinodului Episcopilor din Vatican, a acceptat o invitație din partea militanților homosexuali din SUA ai Ministerului New Ways, un grup condamnat de Vatican.
Becquart este o religiosa Xaviére secularizată care se îmbracă ca o femeie de afaceri. Ea va ține un discurs la conferința memorială Nugent din 3 aprilie, care este numită în onoarea părintelui cofondatorului grupului, Robert Nugent.
Nugent și grupul său au fost mustrați de cardinalul Ratzinger în 1999, deoarece prezentarea lor a homosexualității nu exprima „răul intrinsec al actelor homosexuale și dezordinea obiectivă a înclinației homosexuale.”
Francisc, în schimb, a scris grupului două scrisori private în 2021, lăudând abordarea lor condamnată.
Imagine: Nathalie Becquart, Vatican Media, #newsBovsngtxuh
ro.news
28

Episcopii italieni: cu cât mai anti-catolici, cu atât mai bine

Părintele Alberto Maggi, 76 de ani, un presupus biblist, a susținut că „iadul nu există”, „Isus nu a făcut niciodată miracole” și „Hristos nu l-a înviat niciodată pe Lazăr.” Maggi este una dintre …More
Părintele Alberto Maggi, 76 de ani, un presupus biblist, a susținut că „iadul nu există”, „Isus nu a făcut niciodată miracole” și „Hristos nu l-a înviat niciodată pe Lazăr.”
Maggi este una dintre fețele TV2000, difuzorul oficial al episcopilor italieni. El este iubit de apostați, seculariști, oligarhi și activiști din mass-media regimului.
Despre blestemul lui Hristos asupra smochinului, Maggi spune: „Fie Iisus a fost înșelat, fie evanghelistul l-a făcut să arate rău, fie este altceva.”
Pentru Maggi, „nimeni” nu este condamnat pentru totdeauna. Cu alte cuvinte, Hitler, Stalin, cei pro avort și abuzatorii de copii sunt toți fericiți în rai.
Potrivit Evangheliei lui Maggi, cuvântul „miracol” este „străin pentru Evanghelii”. Hristos a realizat doar „semne” pentru a favoriza credința și „nu a răsturnat legile fizicii”. Prin urmare, nu este de mirare că episcopii italieni putrezi îi oferă lui Maggi prime time la televizor.
Imagine: © Alberto Maggi, Youtube, #newsVozbgbsfob
ro.news
25

Prea târziu: Francisc l-a sunat pe președintele ucrainean

Francisc l-a sunat sâmbătă pe președintele ucrainean Vladimir/Volodymyr Zelenski, exprimându-și „cea mai profundă durere pentru evenimentele tragice care au loc în țara dumneavoastră”, a scris ambasada …More
Francisc l-a sunat sâmbătă pe președintele ucrainean Vladimir/Volodymyr Zelenski, exprimându-și „cea mai profundă durere pentru evenimentele tragice care au loc în țara dumneavoastră”, a scris ambasada Ucrainei pe Twitter.com. În anii în care a consolidat conflictul, Francisc, căruia îi place să se amestece în politică, am avut puține de spus despre asta.
Printre locurile în care oamenii se adăpostesc se află și catedrala catolică din Kiev. Catolicii din Ucraina și nu numai au organizat adunări de rugăciune și procesiuni pentru pace (aici în Roma). Imaginea articolului arată un bărbat care se roagă în fața crucifixului de lângă catedrala din Lviv.
Mai multe conturi de Twitter urmăresc armele implicate. Armă antitanc ușoară produsă în Suedia ar fi apărut împreună cu trupele ucrainene. Germania a anunțat trimiterea mai multor sisteme de apărare antiaeriană Stinger. Rusia a încetat să lupte vineri după-amiază pentru a da loc unor negocieri în care nimeni nu a fost interesat în ultimii …More
ro.news
17

„Maria” în serviciul imigrației în masă

Părintele iezuit italian Felice Scalia i-a prezentat lui Francisc pe 10 februarie tabloul unei fete care se plimbă pe apă, unde oamenii și cadavrele înoată. Tabloul produs de Giuseppe Martino (Messina …More
Părintele iezuit italian Felice Scalia i-a prezentat lui Francisc pe 10 februarie tabloul unei fete care se plimbă pe apă, unde oamenii și cadavrele înoată.
Tabloul produs de Giuseppe Martino (Messina, Sicilia) se numește Madonna di Porto Negato (Maria Portului Închis). Intenția sa este de a promova imigrația ilegală în masă.
Martino a dezvăluit că a „plâns” în timp ce picta muribunzii în valurile mării, amestecându-și astfel lacrimile cu vopseau. El a identificat-o pe femeia secularizată din imaginea sa drept „Maria”.
Bebelușul ținut de „Mary” este Alan Kurdi, băiatul sirian de trei ani al trupului a fost spălat pe malul turc în 2015. Potrivit lui Martino, cadavrul din prim plan „răstignit în mare.”
Faptul că oameni mor în Marea Mediterană a început de când NATO a atacat Libia, răsturnând guvernul Ghaddafi care până atunci împiedicase traficanții de carne vie să trimită oameni la moarte.
#newsMeuptisjna
ro.news
17

Francisc vizitează ambasada Rusiei la Roma (video)

Francisc, care aparent nu poate păși, a avut o întâlnire pe 25 februarie cu ambasadorul Rusiei la Sfântul Scaun, Alexander Avdeev, timp de mai bine de jumătate de oră la ambasada situată la câțiva …More
Francisc, care aparent nu poate păși, a avut o întâlnire pe 25 februarie cu ambasadorul Rusiei la Sfântul Scaun, Alexander Avdeev, timp de mai bine de jumătate de oră la ambasada situată la câțiva metri de Piața Sf. Petru, la Via della Conciliazione 10.
Planul lui Francisc era să medieze în conflictul cu Ucraina.
#newsCkcpcdfazt
ro.news
27

Roche admite deschis: Vatican II a inventat o nouă religie

Formarea liturgică a fost „foarte absentă” în seminariile catolicilor, arhiepiscopul Arthur Roche a declarat plângand cu lacrimi de crocodil în fața jurnalistului Francisc Christopher Lamb (TheTablet.co.uk …More
Formarea liturgică a fost „foarte absentă” în seminariile catolicilor, arhiepiscopul Arthur Roche a declarat plângand cu lacrimi de crocodil în fața jurnalistului Francisc Christopher Lamb (TheTablet.co.uk, 24 februarie).
Roche a vorbit despre curente puternice în rândul preoților care descoperă Liturghia romană, iar Lamb a adăugat că nu este neobișnuit ca preoții proaspăt hirotoniți să înceapă aproape imediat să o celebreze.
Congregația Liturghică pregătește acum un document despre formarea liturgică în seminarii pentru a contracara acest lucru și a învăța „bogăția” reformei liturgice [eșuate]. Se poate anticipa că toată lumea va fi foarte entuziasmată.
Potrivit lui Roche, episcopii și-au exprimat „ușurarea” față de represiunea lui Francisc asupra Liturghiei, dar el nu spune dacă au fost mai mult de doi. În prezent există 5.591 de episcopi.
Roche numește „ridicol” faptul istoric că Novus Ordo din 1969 a fost împins împotriva dorințelor Vaticanului II. Argumentul său: Paul al VI-lea …More
ro.news
18

Francisc: Fără Miercurea Cenușii, fără Florența

Din cauza durerii acute la genunchi, medicii au prescris o perioadă mai lungă de odihnă pentru piciorul lui Francisc. Prin urmare, el nu va putea călători la Florența pe 27 februarie și nu va putea …More
Din cauza durerii acute la genunchi, medicii au prescris o perioadă mai lungă de odihnă pentru piciorul lui Francisc.
Prin urmare, el nu va putea călători la Florența pe 27 februarie și nu va putea prezida Miercurea Cenușii (2 martie).
Imagine: © Mazur, CC BY-NC-ND, #newsSycjnazauh
ro.news
40

Novus Ordo celebrează Preasfânta Taină Samba

Părintele Jonatas Pereira Diniz de la Parohia Our Lady of Carmel, Sabauna, São Paulo, Brazilia, a dansat frenetic cu o monstranță pe un braț (video de mai jos publicat de utilizatorul Instagram …More
Părintele Jonatas Pereira Diniz de la Parohia Our Lady of Carmel, Sabauna, São Paulo, Brazilia, a dansat frenetic cu o monstranță pe un braț (video de mai jos publicat de utilizatorul Instagram EscolasticaDaDepressao, 31 ianuarie).
Diniz flutură monstranță ca un banner folosit în mod obișnuit de grupurile de samba braziliene. Episcopul Mogi da Cruzes Pedro Luiz Stringhini, în vârstă de 68 de ani, căruia îi aparține Diniz, nu are decât cuvinte de laudă pentru el, deoarece spectacolele sale atrag un număr considerabil de oameni.
Cu toate acestea, cei care preferă religia în detrimentul spectacolelor disco se feresc de grupul brazilian Novus Ordo și se alătură protestanților - ceea ce, în acest moment, se întâmplă în număr foarte mare.
#newsIyssvzbpry
ro.news
29

Binecuvântarea chitarei: blasfemie în numele „Unității” (video)

Părintele Terry Keehan de la Holy Family Parish, Inverness, Arhiepiscopia Chicago, a oferit o „binecuvântare” cu o chitară la sfârșitul unei Euharistii transmise în direct pe 13 februarie. În timpul …More
Părintele Terry Keehan de la Holy Family Parish, Inverness, Arhiepiscopia Chicago, a oferit o „binecuvântare” cu o chitară la sfârșitul unei Euharistii transmise în direct pe 13 februarie.
În timpul „binecuvântării”, Keehan i-a cerut lui Dumnezeu „să leagăne cu noi”. El a continuat: „Cântă-ți cântecul în noi, că să-l cântăm împreună cu alții.”
Apoi, a ținut o chitară de gât, cu corpul chitarei în sus, făcând semnul crucii cu chitara în timp ce spunea: „Domnul este cu tine. Dumnezeu Atotputernic să ne binecuvânteze astăzi, Tatăl, Fiul și Duhul Sfânt.”
În grupul Novus Ordo, fiecare blasfemie este binevenită, în timp ce episcopii NO persecută Ritul Roman pentru că nu este în „unitate” cu decadența lor.
#newsTpaficduuj
ro.news
29

Comunitățile de rit roman scutite de Traditionis Custodes

Francisc a declarat că institutele precum Fraternitatea Sf. Petru „nu sunt afectate” de prevederile generale [nevalide] ale Traditionis Custodes, se arată într-un comunicat oficial din 21 februarie al …More
Francisc a declarat că institutele precum Fraternitatea Sf. Petru „nu sunt afectate” de prevederile generale [nevalide] ale Traditionis Custodes, se arată într-un comunicat oficial din 21 februarie al Fraternitățîi Preoțești Sf. Petru.
Motivul: Utilizarea cărților liturgice antice a stat la originea existenței lor și a fost prevăzută în constituțiile lor.
Pe 4 februarie, doi membri ai Frăției, părintele Benoît Paul-Joseph, superiorul districtului Franței, și Vincent Ribeton, rectorul Seminarului Sfântul Petru din Wigratzbad, au fost primiți de Francisc timp de aproape o oră.
Potrivit comunicatului, întâlnirea „a decurs bine, într-o atmosferă foarte cordială.”
Francisc i-a făcut să creadă că a fost „foarte impresionat” de abordarea fondatorilor Fraternității și de dorința lor „de a rămâne fideli [necredinciosului] Pontif Roman.”
El a spus că acest gest trebuie „conservat, protejat și încurajat.”
Ulterior, Francisc a trimis un decret din 11 februarie prin care a confirmat membrilor Frăției …More
ro.news
27

Hirotonirea preoțească în ritul roman

Părintele Thiago de Oliveira Pino de la Institutul Bunului Păstor, a fost hirotonit ca preot pe 19 februarie de către Arhiepiscopul Militar al Braziliei, Fernando Guimarães, în Capela Maicii Domnului …More
Părintele Thiago de Oliveira Pino de la Institutul Bunului Păstor, a fost hirotonit ca preot pe 19 februarie de către Arhiepiscopul Militar al Braziliei, Fernando Guimarães, în Capela Maicii Domnului din Brasília.
Liturghia a urmat Pontificalului Roman din 1962 – pe care Francisc și Arhiepiscopul Roche vor să-l „desființeze”. Hirotonirea a fost transmisă în direct și distribuită în toată lumea.
#newsZujijyclvo
ro.news
27

O adevărată vocație! A încercat să ucidă pentru că nu a devenit episcop

Părintele John Mathiang Machol, un suspect în împușcarea a lui Rumbek episcop-ales Christian Carlassare, 44 de ani, Sudanul de Sud, a vrut să devină el însuși episcop, un martor a declarat unui tribunal …More
Părintele John Mathiang Machol, un suspect în împușcarea a lui Rumbek episcop-ales Christian Carlassare, 44 de ani, Sudanul de Sud, a vrut să devină el însuși episcop, un martor a declarat unui tribunal din Juba pe 18 februarie, relatează AciAfrica.org.
Machol i-a cerut martorului să-l ajute să redacteze o scrisoare din 2016 către Vatican „făcând lobby pentru poziția episcopului în Rumbek”. Un alt martor a spus că Machol a mobilizat deja în 2011 tinerii pentru a-și susține oferta pentru funcția episcopală.
La începutul acestei luni, judecătorul Alexander Sebur Subek le-a spus jurnaliștilor că unul dintre suspecții pe care i-a identificat drept „învinuitul numărul cinci” a „mărturisit că el a fost cel care l-a împușcat pe episcop.”
Carlassare a fost împușcat în ambele picioare în aprilie 2021 și de atunci și-a revenit. Acum se află la Roma și așteaptă să fie instalat. După atac, 24 de persoane au fost arestate, printre care mai mulți preoți și angajați eparhiali.
Imagine: Christian …More
ro.news
44

Păcătos public: un abuzator de homosexuali stânjenește Vaticanul

Monseniorul Tony Anatrella, 80 de ani, psihoterapeut („psihoterapeutul Bisericii”) - acuzat din 2001 de mai mulți bărbați, de obicei homosexuali, că le-ar fi aplicat o „terapie corporală” făcându-i …More
Monseniorul Tony Anatrella, 80 de ani, psihoterapeut („psihoterapeutul Bisericii”) - acuzat din 2001 de mai mulți bărbați, de obicei homosexuali, că le-ar fi aplicat o „terapie corporală” făcându-i să se dezbrace și masturbându-i, au participat pe 17-19 februarie la Conferința Vaticanului despre preoție.
În 2018, arhiepiscopul din Paris Aupetit l-au găsit pe Anatrella vinovat, l-au suspendat și i-au interzis să vorbească în public. La conferință s-a înregistrat ca „Mons. Tony Anatrella.”
La-Croix.com știe că Anatrella a luat prânzul la Santa Martha cu Francisc, joi. Casa de oaspeți este unul dintre locurile în care participanții la simpozion își pot lua masa.
Înregistrarea la eveniment a fost deschisă tot clerului și a fost făcută de o companie italiană. Anatrella s-a înscris din proprie inițiativă. Cardinalul Ouellet a cărui congregație organizează evenimentul, a protestat că nu știa de prezența lui Anatrella.
Cu toate acestea, Ouellet a prefațat una dintre cărțile lui Anatrella, l-…More