Clicks24
ro.news

Elveția: A murit un al doilea preot „căsătorit”

Un aviz de deces în Rheintaler.ch anunța trecerea în neființă a unui anume Peter X. Waber *, +78, care a murit pe 28 mai.

În aviz, Ida Waber-Arberg * se identifică ca „soție” și își ia rămas bun de la „soțul meu”. Ea folosește numele de familie Waber cu numele ei de fată cu cratimă, așa cum este obiceiul în Elveția pentru cuplurile căsătorite.

Printre rudele supraviețuitoare al defunctului se numără două surori dominicane. Corpul defunctului a fost incinerat, înmormântarea va fi privată.

Potrivit secțiunii de limbă germană a paginii oficiale a episcopilor elvețieni, se pare că Waber era preot. Pagina web a publicat avizul său de deces numindu-l „Părintele Peter X. Waber.”

La pensionare, Waber s-a mutat la Sankt Gallen și a locuit în casa în care Ida a crescut. În oraș, Ida era cunoscută drept menajera lui Waber. În 2018, Waber și-a sărbătorit jubileul de aur ca preot, în timp ce încă ajuta în parohia locală. Eparhia din Chur, eparhia de origine a lui Waber, și-a anunțat trecerea la 4 iunie prezentându-l că preot al eparhiei și indicând „Ida Waber-Arberg” drept adresă de referință.

Acesta este al doilea caz al unui preot „căsătorit” în Elveția în câteva săptămâni.

* Numele s-au schimbat.

Imagine: Memento Mori © wikicommons, CC BY-SA, #newsGgxakaeerb