hr.news
378

Kardinal Tobin: Crkva je divna kad "pozdravlja" homoseksualnost

Sadašnja Ex-sinoda je "najraznovrsnija" od onih kojima je prisustvovao, kardinal iz Newarka Joseph Tobin, prijatelj McCarricka i Franje izjavio je na tiskovnoj konferenciji Ex-sinode 10. listopada. Bio …More
Sadašnja Ex-sinoda je "najraznovrsnija" od onih kojima je prisustvovao, kardinal iz Newarka Joseph Tobin, prijatelj McCarricka i Franje izjavio je na tiskovnoj konferenciji Ex-sinode 10. listopada. Bio je uključen u planiranje Ex-sinode.
“Prava ljepota naše Katoličke Crkve jasna je kada su vrata otvorena i gostoljubiva”, rekao je Tobin na pitanje o onima koji prakticiraju homoseksualnost.
Tobin je manje oduševljen katolicima koji se osjećaju "protjeranima" i nepoželjnima Franjinim Traditionis Custodesom. Za njih postoje "prilike", rekao je, ", ali možda ne ono na što su navikli." Priznao je da je Franjino reagiranje na katolike “prouzročilo mnogo boli” , ali: “Ne mislim da su protjerani iz Katoličke crkve.”
Premršavi Tobin također je pohvalio poljsku hranu.
Na istoj konferenciji za novinare objavljena su imena autora budućeg sinteznog dokumenta. Među njima su: Ambongo (DRCongo), Aveline (Marseilles), La Croix (Quebec), Ayala (Venezuela), Mackinlay (Sandhurst, Australija) i sestra Pat …More