hu.news
200

A segédpüspök Spanyolországban próbál gyógyulni

A chilei Santiago 52 éves segédpüspöke, Cristián Roncagliolo bejelentette, hogy május 5-én Spanyolországba utazott, hogy néhány hónapos felépülését megkezdje.

Roncagliolo a 77 éves, katolikusellenes Aós bíboros általános helynöke volt. Egy pap a LaTercera.com-nak (május 12.) azt nyilatkozta, hogy 2019-ben találkozott egy női panasztevővel, aki "szexuális jellegű cselekmények" miatt tett feljelentést Roncagliolo és más papok ellen. Roncagliolo tagadta, hogy ezek az állítólagos események megtörténtek volna. 2020-ban újabb panasz érkezett. Mindkét panasz valószínűleg hamis volt.

Néhány évvel ezelőtt Roncagliolónál rákot diagnosztizáltak. Bejelentésében azt mondta, hogy "spirituális, pszichológiai és fizikai gyógyuláson" megy keresztül, és hogy "egyre inkább jellemének labilitása, álmatlansága, emlékezetkiesése és bomlása" gyötri. 2022 februárjában a kiégés tünetei jelentkeztek nála.

2007 májusában Roncagliolo részt vett Latin-Amerika V. Püspöki Konferenciáján Aparecidában, ahol szorosan együttműködött Bergoglio bíborossal, aki kiemelkedő szerepet vállalt a konferencián.

#newsZysyrgvpbp