Clicks18
ms.news

Viganò: “Kita Telah Diracuni Oleh Magisterium Palsu Dari Enam Tahun Hingga Kini ”

Hari demi hari, Francis terus meleraikan See of Peter, dituliskan oleh Archbishiop Whistleblower, Carlo Maria Viganó dalam kenyataan 19hb Disember.

Dia mendakwa bahawa Francis menggunakan kuasanya “agar tidak mengaku tetapi menafi; bukan mencari kebenaran tetapi membawa ke arah sesat; bukan demi menyatukan tetapi memisahkan; bukan demi membina tetapi merosakkan.”

“Kita telah diracuni oleh magisterium palsu dari enam tahun sehingga kini.”

Viganò perasan bahawa Francis memalukan kekuasaan tertinggi Gereja “penyah-simulasi dan perbohongan” dan “sentuhan terang-benderang ke atas fenomena ostentatious yang spontan” dengan menaikkan dirinya dengan sambutan narsis anjuran dirinya yang berterusan.”

Serangan Francis atas Konsep Immaculate bagi Viganó, ianya serangan terus kepada jantung dogma Maria, “Membantah Mother adalah penderhakaan terhadap Anak-Nya.”

Francis menikmati sambutan Andaian dan, berbeza dengan para pewarisnya, yang elakkan diri daripada berbincang mengenai Rosary dengan penganut, Viganò perasan perkara ini.

Dia kenal akan rancangan dalam memperkenalkan "embunan" Amazon dalam doa eukharis, Novus Ordo dalam menggantikan Holy Spirit. Baginya ini merupakan selangkah ke arah yang bersemangat dan berunsur idola-Novissismus Ordo.

Viganò mengibaratkan Gereja sebagai yang “tidak bernyawa, penuh metastasis, dan hancur.”

“Kemunculan Anti-Christ sememangnya tidak dapat dielakkan.”

Gambar: Carlo Viganò, #newsXbvuzuznlp