Ferenc meghallgat egy homoszexuális aktivistát: Az igazság "fájdalmas"

Június 20-án Ferenc pápa részt vett a "Building Bridges" (Hidak építése) ciklus Zoom-konferenciáján az ázsiai-csendes-óceáni régió diákjaival, a Loyola University Chicagóval együttműködve. A …More
Június 20-án Ferenc pápa részt vett a "Building Bridges" (Hidak építése) ciklus Zoom-konferenciáján az ázsiai-csendes-óceáni régió diákjaival, a Loyola University Chicagóval együttműködve.
A kiválasztott résztvevők túlnyomó többsége a klímaváltozás, a szalonszocialista kérdések és a szex miatt aggódott. Egyikük sem beszélt Istenről vagy az üdvösségről.
Az egyik előadó a filippínó Jack Lorenz Acebedo Rivera volt, aki homoszexuális zászlóval a vállán jelent meg, és kérdés nélkül kijelentette, hogy "biszexuális".
Ezután arról panaszkodott, hogy szexuális problémái miatt és azért "érzi" magát diszkriminálva, mert egyedülálló anya fia.
Siránkozásához önsajnálatot is fűzött: "Ne használj sértő kifejezéseket az LMBTQI+ közösséggel szemben. Mérhetetlen fájdalmat okoz. Emiatt bipoláris zavar alakult ki nálam, és megbélyegeznek". A homoszexuális aktivisták számára, akik gyakran nárcizmussal küzdenek, minden kritika "sértő".
AI fordítás