hu.news
455

Ferenc pápa egyháza elutasította a négygyermekes özvegy kérését

Egy 46 éves férfi, négy kisgyermek édesapja meghalt az olaszországi Revò városában, a Trento Főegyházmegyéjében, akinek megviselt lengyel özvegye római rítusú temetést kérvényezett a revòi templomtól.

A temetéssel megbízott pap tíz évvel korábban a házaspár házasságkötését is római rítus szerint végezte. Ő lépett kapcsolatba az egyházközséggel, amely a trentói érsekhez, Lauro Tisi-hez fordult, aki egy könyörtelen NEMMEL válaszolt a szegény özvegy kérésére (AldoMariaValli.it, augusztus 8.).

Így akaratuk ellenére is a háromszáz gyászoló családtag és barát kénytelen volt részt venni augusztus 5-én a temetőben, 37C°-ban tartott szabadtéri gyászmisén.

Augusztus 8-án a trentói érsekség azt állította, hogy nem tagadta meg "magának a templomnak a használatát", és hogy a hozzátartozók maguk javasolták a plébánosnak a revòi temetőt. De ez természetesen nem igaz. Csak az állam tulajdonában lévő temető használatához nem kell beszélni a plébánossal.

Az érsekség továbbá kifogásolta, hogy a megbízott papok a sedeprivationista Istituto Mater Boni Consilii nevű szervezet tagjai.

#newsUqcqeybfsf