Krokodilkönnyek: Vatikáni tisztviselő sír a Novus Ordo dekadencia miatt

"A hívek egy részénél bizonyos zavart látunk a liturgiában" - mondta Aurelio García Macías püspök, a Liturgiaügyi Dikasztérium államtitkára a spanyolországi Malaga egyházmegyében - írja az …More
"A hívek egy részénél bizonyos zavart látunk a liturgiában" - mondta Aurelio García Macías püspök, a Liturgiaügyi Dikasztérium államtitkára a spanyolországi Malaga egyházmegyében - írja az InfoVaticana.com (május 1.).
A liturgia kapcsán a püspöki hivatalban lévő Mgr. García 2021 májusa óta tölti be jelenlegi pozícióját. Korábban Sarah bíborosnak dolgozott ugyanebben a dikasztériumban.
A "hívek egy részében" alatt bizonyára a hívek túlnyomó többségét értette, a "bizonyos zűrzavar" alatt pedig a liturgia folyamatos felbomlását, amely már nem is protestáns, hanem szekularizált és pogány.
A "mai társadalomban uralkodó" "túlzott individualizmust" okolja azért, hogy "mindenki eldöntheti a liturgiában, hogy mi tetszik neki". A püspökök régi trükkje, hogy a "társadalmat" hibáztatják saját hibáikért.
"A pápa az "én"-nel szemben a "mi" közösséget kéri számon rajtunk" - ragaszkodik García, miközben Ferenc egyedül uralkodik a Vatikánban, és nem tartozik elszámolással senkinek, csak a privát …More