Clicks221
hu.news
2

A haldokló bíboros "szerv donor" lesz

A 89 éves Nicholas Cheong Jin-suk bíboros, a dél-koreai volt szöuli érsek 2006-ban ígéretet tett arra, hogy eladományozza "szerveit és szaruhártyáját" - írja a KoreaTimes.co.kr (március 3.).

Cheong február 21-én került kórházba, és úgy döntött, hogy nem részesül életmentő kezelésben.

Az újság Cheong által aláírt további 2018-as dokumentumot idéz, ahol ezt írja: "Ha lehetséges, szeretném felajánlani a szaruhártyámat."

Míg a szaruhártya eltávolítható egy halott embertől, és újra felhasználható, addig az összes többi szervet el kell távolítani az élő testből, megölve az embert az erkölcstelen folyamat során.

A KoreaTimes.co.kr cikk nyilvánvaló célja, hogy a bíborost használja erkölcstelen szervadományozás népszerűsítésére.

#newsVamssciaht

Zarándok
A szerzőnek fogalma nincs, miről beszél, amikor élő ember megöléséről ír a szervdonáció kapcsán. A szokásos nagyképű minősítgetés sem marad el: erkölcstelen szervadományozás... De ne menjünk ilyen mélyre: ha a bíboros a szívhalál után is eltávolítható szaruhártyáit ajánlotta fel, ami még a szerző szerint sem kifogásolható, akkor hogy jön ide a végkövetkeztetés, hogy az "erkölcstelen szervadományo…More
A szerzőnek fogalma nincs, miről beszél, amikor élő ember megöléséről ír a szervdonáció kapcsán. A szokásos nagyképű minősítgetés sem marad el: erkölcstelen szervadományozás... De ne menjünk ilyen mélyre: ha a bíboros a szívhalál után is eltávolítható szaruhártyáit ajánlotta fel, ami még a szerző szerint sem kifogásolható, akkor hogy jön ide a végkövetkeztetés, hogy az "erkölcstelen szervadományozás" népszerűsítése történik itt, ráadásul "nyilvánvalóan"?
Testvérek, gondolkodjunk, még az agyhalál előtt...
Johann Liber
"A szerzőnek fogalma nincs, miről beszél" Ezt mire alapozod? Ismered a szerzőt?
"ha a bíboros a szívhalál után is eltávolítható szaruhártyáit ajánlotta fel, (...), akkor hogy jön ide a végkövetkeztetés, hogy az "erkölcstelen szervadományozás" népszerűsítése történik"
A cikk szerint az érsek 2006-ban ígéretet tett arra, hogy eladományozza "szerveit és szaruhártyáját". Így már jobban érthető számo…More
"A szerzőnek fogalma nincs, miről beszél" Ezt mire alapozod? Ismered a szerzőt?
"ha a bíboros a szívhalál után is eltávolítható szaruhártyáit ajánlotta fel, (...), akkor hogy jön ide a végkövetkeztetés, hogy az "erkölcstelen szervadományozás" népszerűsítése történik"
A cikk szerint az érsek 2006-ban ígéretet tett arra, hogy eladományozza "szerveit és szaruhártyáját". Így már jobban érthető számodra is?
Azzal a fenti felvetéssel kapcsolatban tájékozódtál, miszerint "katolikusoknak tilos a szerveiket felajánlani vagy hozzájárulni ahhoz"?
Azzal tisztában vagy, hogy a hagyományos katolikus tanítás szerint lehetőség szerint mindig koporsóba kell temetkezni, ehhez képest korunkban egyre inkább terjed a katolikusok körében is az urnás temetkezés és ezzel párhuzamosan fogyatkozik a hit a "test feltámadásában"?
Lehet, hogy érdemes jobban tájékozódni és figyelmes(ebb)en elolvasni a cikket hozzászólás (és agyhalál) előtt?