Clicks208
hr.news

Schneider: "Vraćamo se na mise u katakombama"

Najdublji razlog crkvene krize od Drugog Vatikana, posebno u liturgiji, jest taj što smo "protjerali Boga iz središta – stavili Boga u kut – a čovjeka stavili u središte", biskup Athanasius Schneider rekao je za RestorationChristianCulture.org (14. listopada).

To se samo po sebi razumije u euharistiji Novus Ordo, osobito kroz euharistije okrenute prema ljudima koji svećenika pretvaraju u "showmana", objasnio je Schneider. Pričao je o jednoj kazahstanskoj dami, protestantkinji muslimanskog porijekla koja je prisustvovala misi u Schneiderovoj kapeli. Poslije je rekla da je atmosfera bila "usredotočena na Boga". Kasnije je prisustvovala euharistiji i nevino i bez ironije rekla da je to "izvedba loše kvalitete".

Antropocentrizam je vidljiv već u Drugom Vatikanu, kaže Schneider, no kulminira Franjinim pontifikatom što se može vidjeti iz klimatskih promjena, Pachamame itd.

Što se tiče posjeta Vatikanu u kontemplativnim samostanima, Schneider je primijetio da "Sveta Stolica uništava kontemplativni život", tražeći od sestara "da se odupru". On dijagnosticira "praktično uništenje povučenog života", no to je protiv općeg dobra Crkve: "Sestre se ne mogu pokoravati takvim naredbama čak i ako dolaze iz Rima".

Franjina zabrana mise za Schneidera je "zlouporaba moći" i šteti duhovnom dobru Crkve. "Kad papa ili biskup zabranjuju rimsku misu, djeluju protiv dobra Crkve, ali Crkva je veća od jednog pape", rekao je. Stoga se svećenici ne smiju pridržavati ovih naredbi. Schneider predlaže slavljenje u privatnim kućama: "Vraćamo se svojevrsnim misama u katakombama".

Predviđa da će misna ograničenja kratko trajati i da će se urušiti.

#newsTtmlqlwlus